Verslag Spirit - Erasmus

logo

Snelmenu

Zoeken

Verslag Spirit - Erasmus

Afgelopen zaterdag begon voor Erasmus 1 de zaalcompetitie met een uitwedstrijd tegen Spirit. Waar op het veld nog makkelijk van deze ploeg gewonnen werd, zou het nu een compleet andere wedstrijd worden.

Hoewel Erasmus nog met 0-1 voor kwam, was de openingsfase voor Spirit, dat al snel een 5-2 voorsprong nam. De Rotterdamse studenten lieten zich niet gek maken en kwamen via een aantal goede aanvallen terug tot 5-5. In het restant van de eerste helft zouden beide ploegen nog drie keer scoren. Bij 8-8 zaten de eerste dertig minuten zaalkorfbal er op.

In de tweede helft bleef het gelijk op gaan, het verschil zou nooit groter worden dan één goal. Erasmus kwam een aantal keer op voorsprong, maar kreeg nauwelijks de kans om de voorsprong uit te bouwen. De laatste tien minuten braken aan bij een 12-12 stand. Een slim balletje onder de korf (met dank aan onze enige supporter) zorgde voor 12-13. Juist in deze fase scoorde Spirit niet en was het aan Erasmus om de wedstrijd te beslissen. Helaas lukte dat niet en kwamen de Vlaardingers opnieuw terug: 13-13. De laatste vijf minuten kon het kwartje elke kant op vallen. Bij de 14-13 leek het muntje de kant van Spirit op te vallen. Erasmus kreeg nog kansen op een verdiende gelijkmaker, maar de bal wilde niet meer goed vallen.

Een onnodige verliespartij voor Erasmus, dat deze nederlaag niet kan gebruiken met het oog op de komende wedstrijden tegen het sterker geachte Gemini en Reeuwijk. Aanvallend werd er tegen Spirit prima gespeeld. Verdedigend zal het de komende weken wel beter moeten, willen we ook dan kans maken op de overwinning.

Zaterdag 16 november speelt Erasmus 1 tegen Gemini 1. Aanvang 14.00u in het Erasmus Sport Centrum, zaal 1. Graag tot dan!

Sponsoren

Sponsor de vereniging zelf met sponsorkliks!

Fysiopraktijk FysioHesse is shirtsponsor van Erasmus 2.

Proeflokaal Faas is shirtsponsor van Erasmus 3

Logo SIMgroep BV

SIMgroep BV sponsort onze website.

Erasmus Sport ondersteunt RSKV Erasmus.