Tweepunter in Vlaardingen

logo

Snelmenu

Zoeken

Tweepunter in Vlaardingen

Met vier punten op zak na de eerste vier wedstrijden reisde Erasmus 1 naar Vlaardingen om daar te spelen tegen Spirit. Een bekende tegenstander waar vorig seizoen nog twee keer van werd verloren.

Dit keer had Erasmus echter vanaf de eerste minuut het betere van het spel. Er werden goede aanvallen gespeeld waarin vaak meerdere kansen gecreëerd werden. Spirit had moeite hun rebound goed te verzorgen, waardoor de bal steeds weer snel in het bezit van Erasmus was. In rap tempo stond een 0-2 voorsprong op het scorebord. Een onnodige strafworp tegen zorgde voor 1-2, maar dichterbij zouden de Vlaardingers niet meer komen. Via 1-4 kon Erasmus uitlopen naar 2-6 en vlak voor rust zelfs 2-7. De voorsprong was wel enigszins geflatteerd, want Spirit had in de eerste helft een aantal keer pech in de afronding, waarbij zekere goals toch op de een of andere manier nog uit de korf draaiden.
Voor de tweede helft was het zaak om geduldig te blijven aanvallen en scherp te blijven in de verdediging. Gewoon mee blijven scoren met Spirit en de zege zou niet in gevaar komen.
Als Spirit na rust nog hoop had op een goed resultaat, was deze hoop snel vervlogen. De eerste aanval na rust betekende 2-8 en vijf minuten later stond de teller op 2-10. Uiteraard was de wedstrijd op dat moment gespeeld en was het alleen nog de vraag hoeveel het ging worden.
Na de 2-11 stokte de productie aan Rotterdamse kant en volgde een doelpuntloze periode. De concentratie verdween ook uit het spel, wat gezien de stand niet heel verwonderlijk was. Spirit kon hiervan profiteren en maakte de score in het laatste kwartier nog enigszins draaglijk. De goed leidende scheidsrechter floot uiteindelijk af bij 6-13.
Een prima overwinning voor Erasmus, dat na vijf wedstrijden op de tweede plaats staat. Komende zaterdag wacht de laatste veldwedstrijd van het kalenderjaar. Erasmus speelt dan thuis tegen koploper Zaamslag. Voor beide teams een belangrijke pot. Bij een overwinning voor Zaamslag zetten zij een grote stap naar een eventueel kampioenschap in het voorjaar. Een Rotterdamse zege betekent dat Erasmus op twee punten komt van Zaamslag. Wellicht kunnen er dan na de winter nog leuke dingen gebeuren..
De wedstrijd Erasmus – Zaamslag begint om 15.30u aan de Lebbinklaan. Tot dan!

Sponsoren

Sponsor de vereniging zelf met sponsorkliks!

Fysiopraktijk FysioHesse is shirtsponsor van Erasmus 2.

Proeflokaal Faas is shirtsponsor van Erasmus 3

Logo SIMgroep BV

SIMgroep BV sponsort onze website.

Erasmus Sport ondersteunt RSKV Erasmus.