Twee belangrijke punten

logo

Snelmenu

Zoeken

Twee belangrijke punten

RSKV Eramus 1 na de wedstrijd tegen Oranje Zwart

Na twee nederlagen op rij speelde Erasmus 1 afgelopen zaterdag een thuiswedstrijd tegen Oranje Zwart.

Het team van Oranje Zwart is flink gewijzigd sinds we het vorige zaalseizoen tegen hen speelden. Veel spelers uit het oude eerste zijn gestopt en vervangen door spelers die vorig jaar nog in de junioren speelden. Een jonge tegenstander dus, die hun eerste twee wedstrijden verloren had. Voor Erasmus dus slechts één opdracht: Oranje Zwart met hun derde nederlaag terug sturen naar waar zij vandaan komen.
Onder prima omstandigheden floot de scheidsrechter om 15.30u voor het begin van de wedstrijd. Beide ploegen wisten al snel hun eerste goal te maken, en ook nummer twee lag er aan beide kanten rap in. Verdedigend was Erasmus daarna een aantal keer niet scherp rond de korf en werden de goals veel te makkelijk weggegeven. Na een kwartier spelen gaf het scorebord een volkomen onnodige 3-6 achterstand aan. Gelukkig zou Oranje Zwart in de eerste helft verder niet meer scoren, waardoor de achterstand nog voor rust kon worden omgezet in een 7-6 voorsprong. De mooiste goal van de eerste helft kwam op naam van Jelke, die de bal met één hand achterover door de korf gooide.
In de tweede helft zou er veel minder gescoord worden dan voor de pauze. Erasmus had de boel verdedigend beter op orde en wist ook voldoende kansen te creëren om de voorsprong uit te bouwen. Kansen die helaas nog niet verzilverd werden. Na tien minuten zonder goals was het Oranje Zwart dat als eerste scoorde en terugkwam tot 7-7. Toen het even later bij 8-8 weer gelijk werd, brak een spannende slotfase aan. De 9-8 werd na enige aarzeling bij de scheidsrechter toch goedgekeurd. Oranje Zwart kwam in deze fase niet verder dan wanhoopsschoten van ver, omdat Erasmus de verdedigende rebound prima voor elkaar had. Het was dan ook wachten op de beslissende goal van de Rotterdammers. Die kwam uiteindelijk bij 10-8, vijf minuten voor tijd. In de laatste minuten waren er nog voldoende kansen om de score verder uit te bouwen, maar de bal wilde niet meer goed vallen. Dus floot de scheidsrechter na 70 minuten korfbal bij een stand van 10-8 voor het laatst.
Een moeizame maar belangrijke zege voor Erasmus, dat na vier wedstrijden op de derde plaats in de poule staat, met vier punten. Zaamslag won ook hun 5e wedstrijd en staat voorlopig stevig op de eerste plaats. Daarachter staat alles dicht bij elkaar en lijkt iedereen van iedereen te kunnen winnen.
De volgende tegenstander voor Erasmus is Spirit. De ploeg uit Vlaardingen staat één punt onder Erasmus, dus met een overwinning kan de derde plaats verstevigd worden. De wedstrijd tegen Spirit begint op zaterdag 5 oktober om 16.00u in Vlaardingen. 

Sponsoren

Sponsor de vereniging zelf met sponsorkliks!

Fysiopraktijk FysioHesse is shirtsponsor van Erasmus 2.

Proeflokaal Faas is shirtsponsor van Erasmus 3

Logo SIMgroep BV

SIMgroep BV sponsort onze website.

Erasmus Sport ondersteunt RSKV Erasmus.