Scheldevogels 1 - Erasmus 1

logo

Snelmenu

Zoeken

Scheldevogels 1 - Erasmus 1

Voor Erasmus 1 begon de competitie afgelopen weekend met een uitwedstrijd tegen Scheldevogels in Bergen op Zoom. Om vier uur stonden acht Erasmianen klaar om de strijd aan te gaan met de plaatselijke helden.

Scheldevogels begint de wedstrijd en gooit de bal al binnen tien seconden over de zijlijn. Dit blijkt de opmaat voor het begin van de wedstrijd, waarin Erasmus de betere partij is. Na de 0-1 wordt een goal van de thuisclub afgekeurd en lijkt Erasmus na 0-2 en 1-3 gemakkelijk uit te kunnen lopen. Vervolgens kunnen de Rotterdammers de korf ruim een kwartier niet vinden, hoewel er voldoende kansen zijn. Ook de passing wordt onzuiver, waardoor Scheldevogels terug in de wedstrijd kan komen. Na de 3-3 komen de Brabanders via twee rake schoten voor het eerst op voorsprong. Voor rust zouden beide teams nog eenmaal scoren, waardoor de rust wordt bereikt bij een 6-4 achterstand voor Erasmus.

In de rust benadrukt Serge dat de wedstrijd eigenlijk al binnen had moeten zijn, maar dat we nu volkomen onnodig achter staan. Verliezen is vandaag geen optie, dus genoeg te doen in de tweede helft.

Het eerste doelpunt na rust is inderdaad voor Erasmus, gevolgd door een treffer van de thuisclub (7-5). Een vrije bal betekent de 7-6 en even later wordt het ook gelijk. Met nog 20 minuten te spelen en een 7-7 tussenstand is alles nog mogelijk. Het tweede aanvalsvak van Erasmus, wat tot dan toe moeilijk tot scoren kwam, maakt twee belangrijke goals op rij: 7-9. Via 8-10 wordt het 9-11 met nog vijf minuten te gaan. Scheldevogels brengt een nieuwe heer in, maar ook hij kan het tij niet keren. De 9-12 twee minuten voor tijd betekent de beslissing en de eerste overwinning voor Erasmus!

Qua veldspel was dit een prima wedstrijd van Rotterdamse kant. De komende weken zal met name het aantal fouten omlaag moeten en zal ook gewerkt moeten worden aan het afronden van de kansen. Tegen Scheldevogels kwamen we nog weg met een mindere eerste helft. Tegen de betere tegenstanders in de poule sta je dan al op grotere achterstand en is de schade na rust niet meer te repareren.

Komende zaterdag speelt Erasmus de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Volharding. Aanvang om 15.30 aan de Lebbinklaan. Tot dan!

Tot slot nog een speciale vermelding voor:

  • de tomtom van Serge, die volkomen de weg kwijt was
  • Eveline, voor het last-minute printen van het wedstrijdformulier
  • Lieneke, onze bikkel die wegens een operatie nauwelijks kon praten, maar wel gewoon 70 minuten speelde
  • Tim, die zijn officiële comeback bekroonde met een fantastisch soepel doelpunt
  • Jody, voor al zijn assists
  • de nieuwste aanwinst van Evie, die haar netjes op tijd bij het veld bracht
  • Anne, die de beste dame van Scheldevogels vakkundig uitschakelde
  • Sander, de nieuwe stippenkoning van Erasmus

Sponsoren

Sponsor de vereniging zelf met sponsorkliks!

Fysiopraktijk FysioHesse is shirtsponsor van Erasmus 2.

Proeflokaal Faas is shirtsponsor van Erasmus 3

Logo SIMgroep BV

SIMgroep BV sponsort onze website.

Erasmus Sport ondersteunt RSKV Erasmus.