Moeizame winst tegen Reflex

logo

Snelmenu

Zoeken

Moeizame winst tegen Reflex

In de laatste wedstrijd voor de kerstvakantie speelde Erasmus 1 een uitwedstrijd tegen Reflex. Een wedstrijd die normaal gesproken een eenvoudige zege op zou moeten leveren.

Het kerstdiner van de vrijdagavond had zijn sporen nagelaten, maar desondanks waren negen brakke koppies zaterdagmiddag weer present om de punten op te halen in Woerden. Na de nodige koffie en wat tosti’s mochten de Erasmustalenten hun korfbalkunsten gaan vertonen.

Een schotje van Jody voor de 0-1 werd gecounterd door een makkelijk weggegeven vrije bal van Reflex. Een klutsbal onder de korf later stond het 2-1 en keek Erasmus zowaar tegen een achterstand aan. Tien minuten aanvallen en veel gemiste kansen verder viel de 2-2 van Oscar eindelijk binnen. Niet veel later lag ook de 2-3 er in. Dat was het wel voor de eerste dertig minuten.

Een beter Erasmus speelde prima aanvallen met veel kansen, maar miste de scherpte in de afronding om het verschil te maken. Hierdoor kon Reflex na rust hoop houden op de eerste punten van het seizoen.

Na de pauze was het qua afronden van de kansen niet veel beter bij Erasmus. Toch werd het verschil langzaam gemaakt. Een schot, een stippie onder de korf en opnieuw een schot tilden de voorsprong naar 2-6. Duidelijk was dat Erasmus deze wedstrijd in elk geval ging winnen. Na de 2-8 deed Reflex wat terug en na de 3-9 scoorde de thuisploeg nog twee keer, waar Erasmus het verder wel geloofde. De prima leidende scheidsrechter floot daarna af bij 5-9.

Qua spel een redelijke wedstrijd van de Rotterdammers, die de functies goed invulden en veel kansen creëerden. Het schotpercentage lag echter veel en veel te laag. Gelukkig was de tegenstander dit keer Reflex en kwam Erasmus weg met de matige afronding. Tegen elke andere tegenstander in de poule was het resultaat waarschijnlijk minder geweest.

Met deze overwinning staat Erasmus halverwege de zaalcompetitie op een 5e plaats. Zaterdag 11 januari wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen het Vlaardingse Spirit. Deze wedstrijd zal gewonnen moeten worden om nog te kunnen stijgen op de ranglijst. Aanvang 18.30u in zaal 2 van het Erasmus Sport Centrum. Tot dan!

Sponsoren

Sponsor de vereniging zelf met sponsorkliks!

Fysiopraktijk FysioHesse is shirtsponsor van Erasmus 2.

Proeflokaal Faas is shirtsponsor van Erasmus 3

Logo SIMgroep BV

SIMgroep BV sponsort onze website.

Erasmus Sport ondersteunt RSKV Erasmus.