Match of the Week: week 49 - Erasmus 2 - Valto 5

logo

Snelmenu

Zoeken

Match of the Week: week 49 - Erasmus 2 - Valto 5

Geschreven door: Michael Leonhart

Erasmus 2 nam het afgelopen zaterdag op tegen de op dat moment ongeslagen koploper. Valto 5, een oude bekende van het veldseizoen, kwam op bezoek met maar 1 doel: hun ramkoers naar de titel vervolgen. Erasmus 2 was inmiddels na de onnodige verliespartij bij KCR (20-18) en de matige wedstrijd tegen weidevogels (11-16) afgezakt naar de 4e plaats. Deze wedstrijd zou dan ook aanhaken of afhaken zijn.

De Erasmianen verzamelden zich rond half kwart over vier in het sportcentrum. Snel inschieten in de rust van ons eigen team scootmobiel en daarna de kleedkamer in. Vooraf werd vooral benadrukt dat we deze wedstrijd ieder moment scherp moesten zijn aangezien er voldoende routine aanwezig was in de ploeg van Valto.

Na het eerste fluitsignaal startten de Erasmianen sterk tegen een onherkenbaar Valto. Dolf schoot nagenoeg de eerste bal meteen raak, waarna Erasmus uit wist te lopen naar een 3-1 voorsprong. De verdediging stond goed bij de Erasmianen en de gasten uit de Lier konden geen potten breken. Het was dan ook terecht dat Erasmus 2 met een riante 12-6 voorsprong de rust in gingen.

Coach Marloes benadrukte dat we lekker bezig waren en dat het verdedigend stond als een huis. Aanvallend moesten we vooral de rust houden en de juiste kansen blijven pakken. Met deze woorden stapte Erasmus 2 weer het veld in.

Na rust stond er echter een volledig ander Valto binnen de lijnen. Er werden drie spelers ingebracht die meer dreiging met zich mee brachten. De eerste twintig minuten gingen redelijk gelijk op, wel vist Valto het gat te verkleinen naar 4 punten. In de laatste 10 minuten brak de chaos compleet los toen Valto nog een versnelling erbij gooide. Met nog 5 minuten op de klok stond er dan ook ineens een gelijke stand op het bord : 15-15. Op dat moment wist Sanne met twee schoten de wedstrijd op slot te gooien. Erasmus moest nog 1x capituleren toen de heer van Bram 1 minuut van tevoren nog raak schoot. Na een hectische minuut floot de scheidsrechter dan eindelijk af en trok Erasmus 2 met pijn en moeite aan het langste eind. Eindstand: 17-16.

Een wedstrijd met iets teveel spanning dan goed is voor de gemiddelde student, maar de punten waren binnen. De aansluiting met de top 3, die allemaal nog tegen elkaar spelen, was weer gevonden. Erasmus 2 speelt zelf nog tegen het laaggeklasseerde THOR en OZC, waartegen weer 4 punten binnengehaald moeten worden. Maar voor nu is het toch nog even nagenieten van de twee punten van zaterdag.

Sponsoren

Sponsor de vereniging zelf met sponsorkliks!

Fysiopraktijk FysioHesse is shirtsponsor van Erasmus 2.

Proeflokaal Faas is shirtsponsor van Erasmus 3

Logo SIMgroep BV

SIMgroep BV sponsort onze website.

Erasmus Sport ondersteunt RSKV Erasmus.