Match of the Week: week 47 - Twist 1 - Erasmus 1

logo

Snelmenu

Zoeken

Match of the Week: week 47 - Twist 1 - Erasmus 1

Geschreven door: Matthijs Welter

In de derde speelronde van de zaalcompetitie reisde Erasmus 1 af naar Vlaardingen om het op te nemen tegen Twist. Een duel tussen de nummers één en twee van de ranglijst. Hoewel de opkomst en het voorstellen van de spelers deed vermoeden dat dit een wedstrijd in de Korfbal League was, betrof het slechts een wedstrijd in de derde klasse J.

Gelukkig gingen de stadionlampen ook weer aan en kon er gekorfbald gaan worden. Het was Twist dat uit de startblokken schoot en via de zuiver schietende heren snel op 5-1 stond. In het restant van de eerste helft kreeg Erasmus voldoende kansen om het verschil te verkleinen. De ploeg van coach Olivier Paard slaagde daar niet in, waardoor de kleedkamers werden opgezocht met een 10-5 achterstand.

Na rust kwamen de Erasmianen beter in de wedstrijd en werd de korf met enige regelmaat gevonden. Ook Twist bleef makkelijk scoren. Telkens als Erasmus het verschil verkleinde tot vier goals, wist Twist snel te antwoorden met een treffer. Zo kreeg het publiek een leuke tweede helft met veel goals voorgeschoteld. Spannend wilde het echter niet meer worden. Bij een stand van 23-17 maakte arbiter Diederik een eind aan de wedstrijd. 

De komende weken neemt Erasmus 1 het op tegen de ploegen die strijden tegen degradatie. Het vlaggenschip zal deze wedstrijden moeten winnen, wil het mee blijven doen om de bovenste plaatsen.

Komende zaterdag speelt Erasmus de derby tegen de Sperwers uit Rotterdam Zuid. Aanvang 16.00u in het Erasmus Sport Centrum. Ook Erasmus 2 (14.45u) en Erasmus 3 (13.30u) spelen thuis, tegen respectievelijk Weidevogels en Albatros. Om 12.15u trappen onze vrienden van Velox de dag af tegen NIO. 

Sponsoren

Sponsor de vereniging zelf met sponsorkliks!

Fysiopraktijk FysioHesse is shirtsponsor van Erasmus 2.

Proeflokaal Faas is shirtsponsor van Erasmus 3

Logo SIMgroep BV

SIMgroep BV sponsort onze website.

Erasmus Sport ondersteunt RSKV Erasmus.