Match of the Week: week 43 - ZuidHolland Korfbal Cup: Good Luck 1 - Erasmus 1

logo

Snelmenu

Zoeken

Match of the Week: week 43 - ZuidHolland Korfbal Cup: Good Luck 1 - Erasmus 1

Geschreven door Werner Rijkers

Good Luck - Erasmus 9-16

In de eerste ronde van de Zuid-Hollandse beker trof Erasmus een competitiegenoot, te weten Good Luck uit Middelharnis. Een goede graadmeter om te kijken wat er in de competitie te wachten staat en bovendien de kans om een ronde door te bekeren. Over de wedstrijd zelf valt niet zoveel te zeggen, behalve dat het goed is dat deze geen verlenging kende. Dit in tegenstelling tot de D'tjes van Good Luck en Feijenoord die voorafgaand aan de hoofdmoot een schitterende en enerverende bekerwedstrijd voorschotelden.

Zo spannend is de wedstrijd van Erasmus tegen Good Luck nooit geweest en het spektakel was evenwel ver te zoeken. In defensief opzicht liet Erasmus de eerste helft de thuisploeg enigszins in leven door een aantal onnodige overtredingen, want alledrie de treffers waren het gevolg van spelhervattingen. In aanvallend opzicht was Erasmus slordig in de afwerking, wat een hoge ruststand (3-7) in de weg stond. 

Na de rust veranderde het spelbeeld nauwelijks. Good Luck bleef zijn geluk beproeven vanaf de zijlijn en Erasmus maakte de vele kansen nog steeds niet af. De voorsprong kwam echter nooit in gevaar. Mede dankzij uitstekend invallende reserves werd de score in de slotfase nog iets uitgebreid. Coach Amesz was na afloop tevreden met het bereiken van de volgende ronde maar moet ook hebben gezien dat met name de afronding te wensen overliet. Wellicht was dit te wijten aan het intensieve driedaagse trainingskamp dat Erasmus met deze zege toch positief heeft afgesloten.

Sponsoren

Sponsor de vereniging zelf met sponsorkliks!

Fysiopraktijk FysioHesse is shirtsponsor van Erasmus 2.

Proeflokaal Faas is shirtsponsor van Erasmus 3

Logo SIMgroep BV

SIMgroep BV sponsort onze website.

Erasmus Sport ondersteunt RSKV Erasmus.