Match of the Week: week 41 - Erasmus 1 - DSO 1

logo

Snelmenu

Zoeken

Match of the Week: week 41 - Erasmus 1 - DSO 1

Geschreven door: Werner Rijkers

Erasmus heeft de laatste jaren stappen gezet en afgelopen weekend kwam daar een nieuwe mijlpaal bij: het vaandelteam heeft de eerste punten in de tweede klasse binnen. Na een bloedstollend doch sportief duel in de staart van de ranglijst wist Erasmus 1 uiteindelijk met 23-18 te zegevieren, waardoor de hatelijke nul verleden tijd is. Concurrent en opponent DSO uit Klundert wordt daardoor voorlopig onder zich gehouden. 

Het kernwoord van dit duel is bezieling. Voorafgaand aan het duel was afgesproken dat er stevige druk zou worden gezet op de steun om de angel bij de tegenstander uit het spel te halen en aanvankelijk liep Erasmus ook vlot uit naar 2-0. DSO diende echter meteen van repliek en de eerste helft kenmerkte zich door een gelijk oplopende score. Een knullig foutje in de laatste seconde van de eerste helft zorgde zelfs voor een 10-11 ruststand.

De tweede helft was een helft met twee gezichten. De opgelopen achterstand vlak voor rust leek Erasmus de moed in de schoenen te doen zinken. DSO wist zich immers een 14-11 voorsprong te verschaffen. Toen kwam de bezieling, die als eerste te merken was bij Willem "Alkie" van Steenbergen, die met zes goals een belangrijk aandeel leverde in de overwinning. De positieve vibe sloeg over op de rest van het team, dat besefte dat het nu of nooit was. De mouwen werden opgestroopt, er werd harder geknokt voor elke meter en door collectief rebouden kwamen er betere kansen en meer goals. Erasmus knokte zich van een 15-16 achterstand tot een 21-16 voorsprong. De laatste minuten werden kundig uitgespeeld.

Erasmus groeit elke dag en zo ook het vlaggenschip. Momenteel staat de ploeg zesde met twee punten. Als dit team de groei weet door te zetten en de mentaliteit weet te integreren zoals het in de tweede helft tegen DSO speelde, kunnen de concurrenten hun borst nat maken. Te beginnen volgende week, als de derby van het Noorden op het programma staat.

Sponsoren

Sponsor de vereniging zelf met sponsorkliks!

Fysiopraktijk FysioHesse is shirtsponsor van Erasmus 2.

Proeflokaal Faas is shirtsponsor van Erasmus 3

Logo SIMgroep BV

SIMgroep BV sponsort onze website.

Erasmus Sport ondersteunt RSKV Erasmus.