Match of the Week: week 40 - De meervogels 4 - Erasmus 2

logo

Snelmenu

Zoeken

Match of the Week: week 40 - De meervogels 4 - Erasmus 2

Geschreven door: Michael Leonhart

Het was een druilerige dag in Rotterdam. Wachtend op Kars, Isa, Emma en Tobias keek ik van onder een afdakje toe hoe het bakken uit de hemel goot. Maargoed, we hadden er zin in, want er stond een lastige tegenstander op het programma. Nummer 2 van de competitie, Meervogels, zou ons ontvangen in Zoetermeer. Erasmus 2 maakt een licht turbulent seizoen door, en met 2 punten uit 3 wedstrijden was er maar één mogelijkheid: De winst moest binnengehaald worden om op koers te blijven.

Na een kort autoritje waar de muziek uit de speakers knalde, arriveerde E2 dan in het al even regenachtige Zoetermeer. Bakkie koffie naar binnen, omkleden en inschieten. In het praatje werd nog maar eens benadrukt dat we de tweede helft van Valto mee moesten nemen, aangezien we daar, mede door een te slappe start, net aan het kortste eind trokken. De scheids floot in, handen werden geschud en we kwamen met elkaar samen. Luidkeels galde het “hééé bier!” over het veld. De Erasmianen namen hun positie in en waren klaar voor de eerste helft.

De eerste helft begon enigszins rustig. Beide partijen wisten te scoren en het ging gelijk op. Op dat moment kreeg Alex het op zn heupen en schoot Erasmus naar de voorsprong. Ondertussen was Anouk naar de kant gegaan en was zij vervangen door Emma. Erasmus bleef zoeken in de aanval en wist een gat van 6 doelpunten te slaan. Meervogels wist dit gat voor rust nog te verkleinen waardoor Erasmus met een 8-12 voorsprong de rust in ging.

In de rust werd benadrukt dat we vooral niet moesten denken dat we er al waren en gewoon door blijven gaan met ons eigen spelletje. Echter was het Meervogels dat na rust het initiatief probeerde te pakken door de achterstand naar 10-12 te verkleinen. Merel had in de eerste helft al een bal op haar vinger gekregen wat na rust dusdanig veel pijn deed dat Isabella haar moest vervangen. Wederom was Alex het niet eens met de strijdlust van de Zoetermeerders en mede door zijn totaal van 7 doelpunten sloeg Erasmus een steeds groter wordend gat wat uiteindelijk opliep naar 10 verschil met nog 5 minuten te gaan. Alex kreeg een publiekswissel en invaller Tobias maakte daardoor zijn eerste minuten in E2 dit seizoen. In de laatste 5 minuten zocht E2 naarstig naar de 11e verschil, aangezien dit een rondje van de aanvoerder zou betekenen. Helaas wisten beide partijen nog eenmaal te scoren waardoor er een 13-23 overwinning voor E2 op het bord stond. Een sterke wedstrijd, waarin we met z’n allen hebben laten zien dat we wel degelijk bovenin mee kunnen draaien!

Aanstaande woensdag zal Erasmus 2 proberen door te stomen, OZC 3 is dan de tegenstander in eigen huis, om 20:30.

Sponsoren

Sponsor de vereniging zelf met sponsorkliks!

Fysiopraktijk FysioHesse is shirtsponsor van Erasmus 2.

Proeflokaal Faas is shirtsponsor van Erasmus 3

Logo SIMgroep BV

SIMgroep BV sponsort onze website.

Erasmus Sport ondersteunt RSKV Erasmus.