Match of the Week: week 39 - Erasmus 1 - ODO 1

logo

Snelmenu

Zoeken

Match of the Week: week 39 - Erasmus 1 - ODO 1

Geschreven door Jenny van Barneveldt (speelster van ODO 1 en algemeen bestuurslid van RSKV Erasmus)

Afgelopen weken zijn er nog geen punten gepakt door Erasmus 1, maar de ploeg lijkt met de week beter te spelen en begint aan elkaar te wennen. De tegenstander van deze week: Jenny van Barneveldt aka ODO Maasland.

Als lid van het bestuur was het voor mij wel een gekke gewaarwording om tegen Erasmus aan te treden. En met het vriendelijke verzoek van Stef om niet te heftige spreekkoren richting mij te zingen, begon ik aan deze interessante wedstrijd. In mijn hoofd legde ik mijn bestuurstaak even aan de kant, en focuste me op de wedstrijd.

Erasmus begon goed aan de wedstrijd en Willem opende de score (1-0). Snel hierna wist ook ODO de korf te vinden (1-1). De eerste 10 minuten ging de wedstrijd gelijk op, hierna versnelde ODO waardoor een gat in de score ontstond (3-7). Werner was scherp en wist het verschil terug te brengen naar 2 doelpunten (5-7). Hierna wist ODO de korf weer snel te vinden waardoor een gat van 6 doelpunten ontstond. Met een ruststand van 7-13 ging iedereen de kleedkamer in. Wat er in de kleedkamer van Erasmus is besproken weet ik niet, bij ODO was de doelstelling zo door te gaan, het verdedigend dicht te houden, en de score te verdubbelen. In de tweede helft kwam Erasmus meer in de wedstrijd en kreeg ODO het aanvallend zwaarder. Het verschil van 4-6 punten bleef gedurende de rest van de wedstijd bestaan, en werd door collectief verdedigen niet uitgebreid. ODO liep niet meer uit en Erasmus bleef scorend bij waarna de wedstrijd eindigde na 70 minuten met een stand van 16-22.

Er werd over de wedstrijd continu gescoord. En er werden genoeg kansen gecreëerd. Het gemiddelde scoringspercentage lag rond de 16%.

De komende weken staan DVS’69, DSO en WION nog op het programma. Drie ploegen van onderin de poule. De afgelopen weken raakte Erasmus steeds meer aan elkaar gewend. 16 doelpunten was tegen ODO niet genoeg, maar tegen de moeilijk scorende DVS’69, DSO en WION moet dit genoeg zijn voor 6 punten. Succes de komende weken, ik zie jullie op Velox!

Groetjes Jenny

Sponsoren

Sponsor de vereniging zelf met sponsorkliks!

Fysiopraktijk FysioHesse is shirtsponsor van Erasmus 2.

Proeflokaal Faas is shirtsponsor van Erasmus 3

Logo SIMgroep BV

SIMgroep BV sponsort onze website.

Erasmus Sport ondersteunt RSKV Erasmus.