Match of the Week: week 3 - ADO 1 - Erasmus 1

logo

Snelmenu

Zoeken

Match of the Week: week 3 - ADO 1 - Erasmus 1

Erasmus etaleert klasse pas in tweede helft

Erasmus 1 heeft ADO uit ‘s Gravendeel verslagen met 17-20 en blijft daarmee in de race voor promotie. Op basis van de ranglijst zou deze pot voor Erasmus een overwinning moeten opleveren, maar de bal is ook in het korfbal rond. Zeker in uitwedstrijden met een fanatiek publiek wil Erasmus nog wel eens geïntimideerd het veld instappen en deze wedstrijd was daar geen uitzondering op. De ambiance werd gezet in het voorprogramma, waarin ADO pas in de laatste seconde van de wedstrijd de overwinning op Weidevogels zeker wist te stellen.

ADO begon sterk, terwijl Erasmus het de eerste periode sterk liet afweten. De herrie die van de tribune af kwam had niet alleen een verlammend effect op de ploeg, maar ook coach Hertog Jan wist niet boven het lawaai uit te stijgen. Bovendien had het tumult ook invloed op de passing. De toeschouwers zagen een met zichzelf worstelend Erasmus. Menig bal vloog over de persoon voor wie deze bedoeld was over de zijlijn. Erasmus wist in de eerste twintig minuten slechts vier keer te scoren, terwijl de heren van ADO er toen al negen in hadden liggen.

De kentering in de wedstrijd lag echter al voor rust. Aanvoerder Matthijs Welter hielp Erasmus over het dode punt heen met twee treffers, waarna Anouk van ’t Sant en Lara van Andel (de uiteindelijke topschutters met beide vier treffers) de ruststand mede op 11-8 bepaalden. Deze stand bood in de rust weer enig perspectief op een resultaat. Ook de toeschouwers merkten dat de wedstrijd aan het kantelen was, want het volumeniveau lag aanzienlijk lager in de tweede helft.

Wat in de tweede helft wel omhoog ging, was het rendement van Erasmus. Halverwege de tweede helft was het verzet van ADO aan het wankelen gebracht en na de gelijkmaker van de jarige Werner Rijkers wist Erasmus voor het eerst een voorsprong te bemachtigen. Met name de dames wisten nu eenvoudig doel te treffen. Acht van de twaalf treffers na rust kwamen immers van een dameshand. De doodsteek kwam echter van Kars Smidt, die met nog vijf minuten op de klok zijn basisplaats extra glans gaf door de 15-18 raak te schieten.

In de race om promotie blijft het spannend, omdat alle concurrenten dit weekend ook wisten te winnen. Volgende week komt koploper Twist op bezoek bij Erasmus. Bij winst van Erasmus ligt de titelstrijd weer helemaal open.

Scores: Anouk van ’t Sant, Lara van Andel (4x), Jelmer Bastiaans (3x), Matthijs Welter, Werner Rijkers (2x), Liza Bakker, Nadine van Weijen, Kars Smidt (1x)

Geschreven door: Werner Rijkers

Sponsoren

Sponsor de vereniging zelf met sponsorkliks!

Fysiopraktijk FysioHesse is shirtsponsor van Erasmus 2.

Proeflokaal Faas is shirtsponsor van Erasmus 3

Logo SIMgroep BV

SIMgroep BV sponsort onze website.

Erasmus Sport ondersteunt RSKV Erasmus.