Match of the Week: week 19 - DSO 1 - Erasmus 1

logo

Snelmenu

Zoeken

Match of the Week: week 19 - DSO 1 - Erasmus 1

Erasmus reisde op een bloedhete zaterdagmiddag af naar het Brabantse voor de beslissende wedstrijd tegen DSO uit Klundert. DSO zou strijden voor de allerlaatste kans op handhaving, terwijl een zege voor de Erasmianen zou betekenen dat de ploeg zich volgend seizoen ook weer in de Tweede Klasse mag melden. 

De beginfase was rommelig en slordig aan beide kanten. Desondanks wist Erasmus een voorsprong van 0-4 te pakken. DSO trachtte voornamelijk de snelheid van de heren te benutten, terwijl Erasmus het lengteoverwicht uit wist te buiten met afstandsschoten. Hierbij dient een kleine kanttekening geplaatst te worden; het flegmatieke spel van Anna Huigen was hierbij een uitzondering. Zij wist in de eerste helft haar tegenstander meerdere keren het bos in te sturen en scoorde er dan ook lustig op los. Erasmus ging rusten met een 5-11 voorsprong.

Nadat de rust op ludieke wijze was opgefleurd door de Kofferdames van DSO, wist Erasmus spoedig de genadeklap uit te delen. De tweede helft was dan ook niet noemenswaardig interessant. Erasmus bleef dusdanig bij de les dat DSO niet dichterbij zou komen. De Klundertenaren probeerden zich van hun beste kant te laten zien, maar waren niet zuiver genoeg in de afronding om de wedstrijd enigszins te doen kantelen. Uiteindelijk verscheen er een 11-19 stand op het scorebord en daar viel niets op af te dingen.

Ondanks de valse start tegen Seolto en de afwezigheid van een coach mag Erasmus na dit resultaat zijn opwachting wederom in de Tweede Klasse maken. Wellicht dat de ploeg met wat gerichte aankopen en een goede voorbereiding zich kan gaan meten met de hoger geklasseerde ploegen. Al met al mag de ploeg trots zijn op de handhaving.

Geschreven door: Werner Rijkers

Sponsoren

Sponsor de vereniging zelf met sponsorkliks!

Fysiopraktijk FysioHesse is shirtsponsor van Erasmus 2.

Proeflokaal Faas is shirtsponsor van Erasmus 3

Logo SIMgroep BV

SIMgroep BV sponsort onze website.

Erasmus Sport ondersteunt RSKV Erasmus.