Match of the Week: week 16 - ODO 1 - Erasmus 1

logo

Snelmenu

Zoeken

Match of the Week: week 16 - ODO 1 - Erasmus 1

Deze week was het zo ver. Na een week zware training aan de Kralingse Plas, waar met maximale inzet in het zonnetje gelegen is, was daar de uitwedstrijd tegen de ploeg uit vorm. ODO 1, de waker van het Westland, het monster van Maasland, de yeti van Jenny, lag op het bord van een groep hongerige Erasmianen. Na de winst tegen Seolto en gemiste kans op slachting van het beest uit Den Haag genaamd GKV, moesten de belangrijke punten tegen degradatie gepakt worden tegen de Christelijke Korfbal Club 'Ontspanning Door Oefening'. Helaas moest Erasmus in gewijzigde vorm aantreden, omdat Anouk haar prioriteiten als enige Erasmiaan uit 1 wel op een rijtje had, door netjes de Batavierenrace te lopen (hulde voor de behaalde één-na-laatste plaats). Ook Alkie vond het nodig om niet aanwezig te zijn, hoewel hij hiervoor vooraf uitgekotst werd, werd hij hierom achteraf gejubeld. Wie verkiest er immers een studiereis naar Tokyo boven een wedstrijd bij Erasmus 1?! Of wist Alkie dat hij deze wedstrijd niet nodig zou zijn?

In de warme middagzon werd ingefloten door de arbiter, die wat wijfelend begon maar achteraf een goede pot gefloten heeft. Al snel kwam het vlaggenschip op achterstand door rake schoten van ODO en een onzuiver Erasmus. Het niveau van het spel lag niet denderend hoog, vele afstandsschoten van ODO zorgden ervoor dat het gemakkelijk was om mee te rebounden, waardoor hun aanvallen van korte duur waren. Echter had Erasmus ook moeite om de korf te vinden. Zo kwamen we in de eerste helft zelfs met 2-7 achter. Het kon toch niet aan mij liggen dat we achter stonden? Ik als invaller heb louter goede wedstrijden - excuus, 1 wedstrijd - gespeeld in het eerste. Maar gelukkig, het lag niet aan mij, het lag aan Werner en Ronald die plotseling raak gingen schieten, waardoor we de rust in gingen met een overkombare achterstand van slechts 7-9. Voor de tweede helft was het devies: doorpakken waar we gebleven waren!

Met die instelling schoten we uit de startblokken in de tweede helft en maakten we het binnen enkele minuten 9-9. Echter bleef ODO ons constant voor met 1 á 2 doelpunten. Zeker omdat het gelegenheidsvak van Sanne, Nadine, Stef en ik (Kars) een stroef aanvallend spelletje speelde, waardoor de doelpunten maar moeilijk vielen. Het vak Lara, Liza, Werner en Ronald had minder moeite met de korf vinden en begon zodoende beter en beter te spelen. Keer op keer vonden we de aansluiting terug met ODO. Met een gelijke stand en mijn vak terug in de aanval was het tijd voor een tactische ommekeer van aanvoerder Ronald. Om de doodsteek te geven werd Bram het laatste kwartier alsmaar aanvallend ingebracht voor mij, en verdedigd werd ik er vervolgens weer in gewisseld, omdat daar verder geen problemen lagen. Dit bleek uiteindelijk een meesterzet, aangezien hij met een prachtige Brambal (lees: middenlijntje) de score op 16-18 wist te brengen met nog 2 minuten te spelen. Uiteindelijk wist ODO in de laatste minuten nog tot een verschil van één doelpunt terug te komen, maar dit was niet genoeg, waardoor Erasmus 1 met de volle buit terug mocht keren naar Rotterdam!

Komend weekend komt Tilburg op bezoek op het heilige gras van Velox, tijd om het goede spel door te zetten en een mooie pot ervan te maken!

Erasmiaanse groeten,

Kars

P.S. Hier nog een foto van een gelukkige Bram met de winnende goal op zijn naam.

Sponsoren

Sponsor de vereniging zelf met sponsorkliks!

Fysiopraktijk FysioHesse is shirtsponsor van Erasmus 2.

Proeflokaal Faas is shirtsponsor van Erasmus 3

Logo SIMgroep BV

SIMgroep BV sponsort onze website.

Erasmus Sport ondersteunt RSKV Erasmus.