Match of the Week: week 12 - Seolto 1 - Erasmus 2

logo

Snelmenu

Zoeken

Match of the Week: week 12 - Seolto 1 - Erasmus 2

Na een goed zaalseizoen waarin we als ploeg een positieve ontwikkeling hebben doorgemaakt, mochten we weer aantreden op het veld. De start van ons veldseizoen begin dit jaar verliep stroef, waarbij er in de laatste minuten verloren van Seolto. Vandaar dat de ploeg gebrand was deze fout van hun stuiterbal goed te maken. Nadat een gedeelte van de ploeg zich tegoed had gedaan aan een zeer uitgebreide paasbrunch van onze diĆ«tist, kon de reis naar Zeeland beginnen. Na een rondje Barendrecht en wat bruggen die open stonden, kwam iedereen heelhuids aan. 

De koppies waren gespannen, hier en daar werd er nog een verhaal verteld over een rundfunk voorstelling over iets met een taart voor Emma die haar 17e verjaardag vierde. Gelukkig werd er lekker losjes ingeschoten en verdween de spanning al snel. In de voorbespreking was de boodschap duidelijk: de lijn van de zaal doortrekken en er 70 minuten bovenop knallen. Ook ons meegereisde publiek (Emma, Roos en random chick) moesten we laten zien dat we er vol voor gingen.  Seolto had deze mededeling blijkbaar ook gekregen, want helaas kwamen we al snel op een 2-0 achterstand. Gelukkig bleef de rust bewaard in de ploeg en brachten onze beren Stef en Karsanova de stand weer op gelijke hoogte. 

Nu was het de beurt aan de 1e aanval om de score uit te breiden, door 2 goede ballen van Lara werd er een gat geslagen van 2: 2-4. Seolto kwam echter weer langszij en er was te merken dat beide ploegen gespannen aan deze wedstrijd begonnen waren, waardoor de duels soms fel konden zijn en de passing hier en daar te wensen overliet. Gelukkig had de scheidsrechter controle over de wedstrijd en bleef alles binnen de perken. Het publiek van Seolto dacht hier soms anders over, maar de Rotterdamse ploeg trok zich hier niets van aan en bleef gestaag scoren. Net voor rust was er een gat geslagen, waardoor we met 6-9 aan de thee konden. 

De 2e helft was het zaak om de voorsprong uit te bouwen en solide de wedstrijd uit te spelen, geen domme Alkie fouten in de laatste minuten, de punten moeten mee deze keer. Anouk en Werner hadden goed geluisterd naar het praatje in de rust en knalden de 6-10 en 6-11 binnen. Helaas wist Seolto zich toch weer terug te knokken tot 12-14, waardoor de spanning enigszins  terug kwam in de wedstrijd.  Erasmus was echter niet van plan dat klere eind terug te rijden zonder punten, waardoor onze mannen nog even duidelijk maakten dat er echt niks meer te halen was, doelpunten van Stef, Kars (die een zeer fraaie sprong maakte na zijn goal) en captain Ron als afsluiter bezorgden ons terecht de 2 punten. 

Er was nog wel een opstootje toen Liza ongelukkig naar de grond werd gewerkt door haar dame. Hier kwamen de skills van de studenten naar boven, waarbij Werner na een monoloog van 10 minuten tegen een dame gesteund werd door de scheidsrechter dat een overtreding ook per ongeluk kan gebeuren. Al met al een goede prestatie van ons vlaggenschip  en een goed begin aan de 2e helft van het veld. Op naar de volgende wedstrijden!

Sponsoren

Sponsor de vereniging zelf met sponsorkliks!

Fysiopraktijk FysioHesse is shirtsponsor van Erasmus 2.

Proeflokaal Faas is shirtsponsor van Erasmus 3

Logo SIMgroep BV

SIMgroep BV sponsort onze website.

Erasmus Sport ondersteunt RSKV Erasmus.