Erasmus pakt eerste punten tegen SEV

logo

Snelmenu

Zoeken

Erasmus pakt eerste punten tegen SEV

In de vierde competitiewedstrijd speelde Erasmus 1 tegen het Leidschendamse SEV. Na een slechte start van de competitie, met drie nederlagen in evenveel wedstrijden, moest deze wedstrijd gewonnen worden door de Rotterdammers.

Wedstrijden tegen SEV staan meestal garant voor veel goals aan beide kanten. Vorig seizoen werd het nog 15-13 (winst) en 16-18 (verlies).

Dat er ook dit keer makkelijk gescoord werd, was al snel duidelijk. De eerste aanval van SEV scoorde direct tweemaal, gecounterd door twee snelle goals van Erasmus. De 0-2 voorsprong zou de enige keer zijn dat SEV deze middag op voorsprong zou staan. Gedurende de eerste helft liep Erasmus via 5-3 langzaam uit naar een 9-6 voorsprong na ruim twintig minuten.

Een paar minuten voor rust werd het gat zelfs vergroot naar vier goals voorsprong (10-6). Helaas slaagde SEV er in om vlak voor de rust nog tweemaal te scoren, waardoor er bij 10-8 gerust werd.

De sleutel tot succes lag vandaag in het tweede aanvalsvak van Erasmus. Aanvallend lagen in dit vak veel kansen, maar verdedigend had het Erasmus viertal moeite met de afstandschoten van SEV. Na rust was het dus van belang om hier nog meer druk te zetten op de schoten van de gasten. Dan zou het tweede aanvalsvak, dat verdedigend weinig moeilijkheden had, maar nauwelijks aan aanvallen toe kwam, de kans krijgen om het verschil groter te maken.

Al snel na rust werd het verschil opnieuw vier (12-8), na een paar goed uitgespeelde aanvallen. Prima verdedigend werk zorgde er voor dat daarna ook het eerste Rotterdamse aanvalsvak tweemaal achter elkaar de korf kon vinden. Via twee korte kansen werd de voorsprong vergroot naar een riante 14-8. Met nog een kwartier te gaan werd het 15-8 en niet veel later lag ook nummer 16 er in. Erasmus kon de teugels wat laten vieren en de wedstrijd rustig uitspelen. SEV scoorde nog wel twee keer, maar dat was slechts voor de statistieken van belang, eindstand 16-10.

Een belangrijke eerste zege voor Erasmus, dat hiermee de laatste plaats overdoet aan Reflex, dat nog steeds op de eerste punten wacht. Over twee weken is ditzelfde Reflex de tegenstander voor Erasmus, maar eerst wacht komend weekend de kraker tegen Paal Centraal. Onze collega’s uit Delft hebben zaterdag 7 december al maanden in hun agenda staan, dus het beloofd een mooie wedstrijd te worden in Delft. Aanvang 18.10u in het sportcentrum van de TU. Tot dan!

Sponsoren

Sponsor de vereniging zelf met sponsorkliks!

Fysiopraktijk FysioHesse is shirtsponsor van Erasmus 2.

Proeflokaal Faas is shirtsponsor van Erasmus 3

Logo SIMgroep BV

SIMgroep BV sponsort onze website.

Erasmus Sport ondersteunt RSKV Erasmus.