Erasmus komt tekort tegen Gemini

logo

Snelmenu

Zoeken

Erasmus komt tekort tegen Gemini

Een week na de teleurstellende nederlaag tegen Spirit speelde Erasmus de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Tegenstander was kampioenskandidaat Gemini.

Vooraf was bekend dat het geen makkelijke middag zou worden tegen de Goudse tegenstander. Gemini is een ploeg die op het veld in de middenmoot van de 3e klasse speelt, en dit seizoen o.a. Trekvogels en Velox al had verslagen.

Desondanks kon Erasmus de eerste tien minuten aardig meekomen. In een van de eerste aanvallen was het raak en niet veel later stond er een 3-2 voorsprong op het scorebord. Daarna volgde een aantal onnodige fouten aan de kant van Erasmus, dat moeite had met het collectieve uitverdedigen van Gemini. Te vaak werd de bal weer ingeleverd voordat een fatsoenlijke aanval was opgezet. In deze fase gaf Erasmus de wedstrijd compleet uit handen en kon Gemini een 3-8 voorsprong pakken.

Voor de rust werd het gat nog iets verkleind, waarna bij 5-9 de kleedkamer opgezocht werd.

Het verschil in de eerste helft werd vooral gemaakt op felheid, te vaak werd Erasmus afgetroefd in de duels. Na rust moest dat anders om er nog een wedstrijd van te maken.

Al snel na rust leek Gemini de wedstrijd te beslissen door een aantal vrije ballen te scoren (voor overtredingen die aan de andere kant spelhervattingen waren, maar goed). Na de 6-12 kwam Erasmus met twee snelle treffers terug tot 8-12. Met nog een kwartier op de klok leek een verrassing misschien toch nog mogelijk te zijn. Gemini was aanvallend niet meer zo sterk als eerder, en langzaam maar zeker kwam Erasmus terug tot 11-13. Daarna was er nog tijd genoeg voor een aantal aanvallen, maar het eerste aanvalsvak had niet meer de power om het nog echt spannend te maken. Dus floot de scheidsrechter een aantal minuten later voor de laatste keer.

Geen goed begin van de zaalcompetitie dus voor Erasmus, dat na twee wedstrijden nog zonder punten is. De wedstrijd tegen Gemini werd in misschien 10/15 minuten weggegeven. Buiten die slechte fase in de eerste helft werd er veel beter gespeeld dan een week eerder tegen Spirit. Als dit volgende week tegen Reeuwijk kan worden doorgezet, zijn er zeker mogelijkheden op een positief resultaat.

De wedstrijd Reeuwijk – Erasmus staat gepland voor zaterdag 23 november om 16.10u in sporthal de Meerkoet in Reeuwijk. Tot dan!

Sponsoren

Sponsor de vereniging zelf met sponsorkliks!

Fysiopraktijk FysioHesse is shirtsponsor van Erasmus 2.

Proeflokaal Faas is shirtsponsor van Erasmus 3

Logo SIMgroep BV

SIMgroep BV sponsort onze website.

Erasmus Sport ondersteunt RSKV Erasmus.