Wedstrijdverslagen

logo

Snelmenu

Zoeken

Wedstrijdverslagen

 • Match of the week: KOAG 1 - Erasmus 1

  Na de zeperd vorige week tegen concurrent Vriendenschaar mocht E1 deze week aantreden tegen koploper en kampioenskandidaat numero uno KOAG. Met een gehavend team nog wel, want Liza en Emma geblesseerd en Nadine tijdelijk op ‘non actief’ so to speak. Char en Ennie begonnen in de basis.

  Voordat we beginnen wil ik eerst nog even terugkijken op de eerste wedstrijd, een paar maanden geleden. Ook toen was al bekend dat KOAG hoge ogen ging gooien, maar we speelden toen een zeer verdienstelijke wedstrijd. Dat wil zeggen dat we zo’n 45 minuten mee konden en daarna werden weggeschoten naar een 9-19 nederlaag. Lang wisten we KOAG te frustreren en dat wilden we deze week eigenlijk weer, maar dan langer en beter. Het plan was dan ook vooral om geduld te bewaren en zo KOAG minder aan de bal te krijgen. Beetje Fortuna, maar dan minder extreem.

  Goed, de wedstrijd dan. Een andere opdracht was om vooral te durven verdedigen. En verdedigen deden we. We hielden de meest scorende ploeg uit de poule op VIER doelpunten in de eerste helft. Pure klasse als je het mij vraagt (en een beetje geluk natuurlijk hier en daar…). Wat dan wel frustrerend is, is dat we er aanvallend geen gebruik van konden maken. Ook KOAG zat er namelijk goed op en van de (hier en daar goede) kansen, werd er in de eerste 30 minuten maar 1 verzilverd. De kleedkamer werd derhalve opgezocht met een 4-1 tussenstand, iets dat we niet vaak meemaken.

  Na rust zouden er meer doelpunten vallen. Beide ploegen scoorden snel achter elkaar, waarna KOAG kon uitlopen naar 7-3. Erasmus toonde veerkracht, maar steeds als er twee Rotterdamse doelpunten werden gemaakt, volgden er even veel van KOAG. Toch kwamen we terug tot 11-9 doordat we niet opgaven en de duels aan bleven gaan. De opgelegde kans op 11-10 was zo verrassend dat deze werd gemist, anders had ik het nog wel willen zien. Uiteindelijk wist KOAG de wedstrijd met 12-9 in het slot te gooien en hielden zij de punten in Krimpen.

  Even tijd voor de complimenten… Rick die meneer Scheek wederom een lastige middag bezorgde. Kars die meer onderscheppingen had dan het aantal vingers dat er in zijn vak stonden. Charlotte en Enneke die beiden een prima pot speelden in deze pittige wedstrijd om in te vallen. Al met al een goede wedstrijd van Groen.

  Daar moet nu alleen wel een gevolg aan worden gegeven. Door de eerdergenoemde zeperd, missen we punten. Die moeten ergens goedgemaakt worden. Vandaag waren we aardig dichtbij, maar lukte het dus niet. Komende weken spelen we tegen de nummer twee en drie. Zou toch lekker zijn om daar punten van te pakken. We hebben vandaag gezien dat het mogelijk is!

 • Match of the week: Eureka 2 - Erasmus 4

  Na de oefenwedstrijd van vorige week samen met het derde, vertrok het Bierde met goede moed naar Oud-IJsselmonde om op écht gras de eerste échte wedstrijd van het seizoen te mogen spelen. Na kort op 1-0 achterstand te zijn geraakt, werd het Bierde plots wakker. Na onder andere een paar mooie afstandsschoten van Rinus en een door Vincent gemaakt doelpunt na succesvol uitverdedigen door Gerrit prijkte er aan het begin de rust een puike stand van 1-5 op het scorebord. 
  In de rust werden nog wat verbeterpuntjes besproken, waarna onze wissels Sjimmie en Anouk nog eventjes de puntjes op de i zouden gaan zetten. Dachten we. Helaas had onze tegenstander ook de beschikking over een paar wissels die, in tegenstelling tot de spelers die zij vervingen, wél raak konden schieten. Al snel raakte Eureka langszij (7-7 halverwege de 2e helft) waarna zij nog verder uit liepen. Ondertussen scoorde Erasmus (vooral Gerrit) ook wel wat, maar alle doelpunten werden afgekeurd omdat ze ‘verdedigd’ waren…  Er was ook geen dealtje te sluiten met de scheids dat het 3e ‘verdedigde’ doelpunt van Gerrit toch mocht tellen, waarna aan het eind van de wedstrijd Oscar de eer nog een beetje kon redden door de 10-8 er nog van een afstandje in te mikken (dit keer niet verdedigd).  
  Toen het verdriet verzacht was met een welverdiend koud biertje mochten we weer terug naar het goede gedeelte van Rotterdam. Volgende week weer een kans om punten te pakken!

 • Match of the Week: week 19 - DSO 1 - Erasmus 1

  Erasmus reisde op een bloedhete zaterdagmiddag af naar het Brabantse voor de beslissende wedstrijd tegen DSO uit Klundert. DSO zou strijden voor de allerlaatste kans op handhaving, terwijl een zege voor de Erasmianen zou betekenen dat de ploeg zich volgend seizoen ook weer in de Tweede Klasse mag melden. 

 • Match of the Week: week 18 - KCC 9 - Erasmus 4

  Met een heerlijk zonnetje mocht het bierde afgelopen zaterdag een erg belangrijke wedstrijd spelen. Zouden ze winnen, dan zouden ze een grote kans hebben om kampioen te worden. Daarom werd er vol strijdlust aan de wedstrijd tegen KCC begonnen, voor wie het een kampioenswedstrijd was.

 • Match of the Week: week 17 - Erasmus 2 - Thor 2

  De nek-aan-nek titelstrijd met Valto 5 lijkt op basis van doelsaldo beslist te gaan worden. Voorafgaand aan deze wedstrijd had Erasmus nog 5 wedstrijden te gaan, en Valto nog 4. Beiden hadden evenveel verliespunten, maar Valto's doelsaldo was maar liefst 18 hoger. De missie tegen Thor was dus duidelijk: erop en erover!

 • Match of the Week: week 16 - ODO 1 - Erasmus 1

  Deze week was het zo ver. Na een week zware training aan de Kralingse Plas, waar met maximale inzet in het zonnetje gelegen is, was daar de uitwedstrijd tegen de ploeg uit vorm. ODO 1, de waker van het Westland, het monster van Maasland, de yeti van Jenny, lag op het bord van een groep hongerige Erasmianen. Na de winst tegen Seolto en gemiste kans op slachting van het beest uit Den Haag genaamd GKV, moesten de belangrijke punten tegen degradatie gepakt worden tegen de Christelijke Korfbal Club 'Ontspanning Door Oefening'. Helaas moest Erasmus in gewijzigde vorm aantreden, omdat Anouk haar prioriteiten als enige Erasmiaan uit 1 wel op een rijtje had, door netjes de Batavierenrace te lopen (hulde voor de behaalde één-na-laatste plaats). Ook Alkie vond het nodig om niet aanwezig te zijn, hoewel hij hiervoor vooraf uitgekotst werd, werd hij hierom achteraf gejubeld. Wie verkiest er immers een studiereis naar Tokyo boven een wedstrijd bij Erasmus 1?! Of wist Alkie dat hij deze wedstrijd niet nodig zou zijn?

 • Match of the Week: week 12 - Seolto 1 - Erasmus 2

  Na een goed zaalseizoen waarin we als ploeg een positieve ontwikkeling hebben doorgemaakt, mochten we weer aantreden op het veld. De start van ons veldseizoen begin dit jaar verliep stroef, waarbij er in de laatste minuten verloren van Seolto. Vandaar dat de ploeg gebrand was deze fout van hun stuiterbal goed te maken. Nadat een gedeelte van de ploeg zich tegoed had gedaan aan een zeer uitgebreide paasbrunch van onze diëtist, kon de reis naar Zeeland beginnen. Na een rondje Barendrecht en wat bruggen die open stonden, kwam iedereen heelhuids aan. 

 • Match of the Week: week 14 - Erasmus 4 - Voltreffers 3

  Wat een wedstrijd, wat een wedstrijd! Afgelopen zaterdag speelde het Bierde thuis hun tweede wedstrijd van het buiten seizoen tegen Voltreffers 3. Amper nadat het fluitsignaal had geklonken vlogen ons de eerste doelpunten al om de oren. De een na de ander werd er door de tegenpartij gescoord. Veel konden we er niet tegen beginnen, met 2 extreem lange mannen met extreem lange armen in het veld. Noem het een geluk bij een ongeluk dat we nog 2 doelpunten scoorden voordat we de rust in gingen. Tussenstand 2 – 9.

 • Match of the Week: week 10 - OZC 3 - Erasmus 2

  Op een qua tempratuur warme dag mochten we met Erasmus 2 aantreden in de prachtige hal van OZC om onze laatste zaalwedstrijd te spelen. Helaas, waren wij in de eerste helft niet zo warmgedraaid als het weer. We begonnen als makke lammetjes aan de wedstrijd. We lieten de opnieuw gevarieerde opstelling van OZC 3 het korfbalspel maken.  Hierdoor liepen we met Erasmus 2 achter de feiten aan. OZC kwam ruim voor.  Op werklust en uiteindelijk de veel gecreeerde kansen af te ronden gingen we rusten met een 10-8 achterstand. In het praatje hebben we elkaar even op scherp gezet. Onder aanvoering van Michael 'de Kapitein' Leonhart, de doelpunten van Charlotte 'de Voorzitster' Amesz, de geraakte stip van Ali 'International' Tamriuat en de puike invalbeurt van Luke 'Supersub' Braakman wisten we toch de twee punten mee te nemen naar de goede kant van Rotterdam.16- 20 winst voor het prachtige groen en zwart!


  Deze positieve lijn doortrekken op het veld!


  Liefs,


  Dolf Olivier

 • Match of the Week: week 6 - Maassluis 5 - Erasmus 4

  Het Heugelijke nieuws dat het Bierde heeft gewonnen doet zich snel de ronde. Met een prachtige 12-14 hebben zij Maassluis van het veld geveegd!

 • Match of the Week: week 5 - Sperwers 1 - Erasmus 1

  “Jongens, het dak lekt”. Op dit moment stonden alle koppen letterlijk dezelfde kant op. Goed bezig Captain! Als een echte WedSec ging onze Stef dit melden bij de coach van de tegenpartij. Zijn antwoord: “Daar kan ik ook niks aan doen”. Klasse, geen betere voorbereiding dan deze voor je wedstrijd toch!?

 • Match of the Week: week 3 - ADO 1 - Erasmus 1

  Erasmus etaleert klasse pas in tweede helft

  Erasmus 1 heeft ADO uit ‘s Gravendeel verslagen met 17-20 en blijft daarmee in de race voor promotie. Op basis van de ranglijst zou deze pot voor Erasmus een overwinning moeten opleveren, maar de bal is ook in het korfbal rond. Zeker in uitwedstrijden met een fanatiek publiek wil Erasmus nog wel eens geïntimideerd het veld instappen en deze wedstrijd was daar geen uitzondering op. De ambiance werd gezet in het voorprogramma, waarin ADO pas in de laatste seconde van de wedstrijd de overwinning op Weidevogels zeker wist te stellen.

 • Match of the Week: week 2 - Erasmus 3 - Nieuwerkerk 8

  Laten we niet om de hete brij heen draaien. Het wil nog niet echt lopen bij Erasmus 3. Misschien is het feit dat er te weinig gelopen is een reden dat Team Scootmobiel nog niet helemaal uit de verf lijkt te komen. Ondanks de enorme potentie is het puntenaantal tot nu toe blijven steken op een schamele 2. Deze wedstrijd was dus een uitstekende gelegenheid om de verdubbelaar in te zetten en het seizoenstotaal (helaas no joke) op te krikken naar 4.

 • Match of the Week: week 1 - Erasmus 3 - KCC 7

  Zaterdag 6 januari 2018, een dag die we waarschijnlijk ooit wel weer zullen vergeten. Erasmus 3 kon niet wachten om weer te mogen spelen na een paar weken rust. Er waren maar twee doelen die middag: winnen en plezier hebben – niet persé in die volgorde.

 • Match of the Week: week 50 - Vitesse 5 - Erasmus 4

  Geschreven door: Rene Kruit

 • Match of the Week: week 49 - Erasmus 2 - Valto 5

 • Match of the Week: week 48 - Erasmus 3 - Albatros 9

 • Match of the Week: week 47 - Twist 1 - Erasmus 1

 • Match of the Week: week 46 - Erasmus 4 - KCR 7

 • Match of the Week: week 45 - Olympia 3 - Erasmus 2

 • Match of the Week: week 43 - ZuidHolland Korfbal Cup: Good Luck 1 - Erasmus 1

 • Match of the Week: week 42 - Nikantes 2 - Erasmus 2

 • Match of the Week: week 41 - Erasmus 1 - DSO 1

 • Match of the Week: week 40 - De meervogels 4 - Erasmus 2

 • Match of the Week: week 39 - Erasmus 1 - ODO 1

  Geschreven door Jenny van Barneveldt (speelster van ODO 1 en algemeen bestuurslid van RSKV Erasmus)

 • Match of the Week: week 38 - DeetosSnel 6 - Erasmus 4

 • Openingswedstrijd MW1 tegen Albatros

  Een nieuw team is tot leven geblazen, de Erasmus-midweek 1!

 • MW 1 nipt verloren tegen Kinderdijk

  Op dinsdag 9 september mocht ons midweekteam het opnemen tegen Kinderdijk. Wij hadden maar één doel en dat was onszelf een tweede nederlaag besparen.

 • De eerste overwinning van MW1!

  We liepen het veld op, vol goede moed met een 0-0 op het scorebord klaar om de tegenstander te verslaan!

 • Erasmus 1 wint van SEV 1

  Vandaag (27september) stond de wedstrijd tegen het team waar nog niemand van verloren had op het programma.

 • Op weg naar de tweede plek..

  Een kampioen wint ook zijn slechte wedstrijden, wordt altijd gezegd. Nu gaan we met Erasmus dit seizoen geen kampioen worden. Maar een mooie tweede plaats behoort nog wel tot de mogelijkheden. En ook een nummer twee moet zijn mindere wedstrijden winnen. 

 • RSKV Erasmus eindigt zaalcompetitie als vijfde

  In de laatste wedstrijd van de zaalcompetitie speelde RSKV Erasmus 1 tegen Reflex uit Woerden. Een tegenstander die tot dan al hun wedstrijden had verloren en vocht voor één van hun laatste kansen op een overwinning.

 • Moeizame winst tegen Reflex

  In de laatste wedstrijd voor de kerstvakantie speelde Erasmus 1 een uitwedstrijd tegen Reflex. Een wedstrijd die normaal gesproken een eenvoudige zege op zou moeten leveren.

 • Paal Centraal maatje te groot voor Erasmus

  Erasmus 1 speelde afgelopen zaterdag tegen de collega-studenten uit Delft. Paal Centraal gaat dit seizoen voor het kampioenschap, waar voor Erasmus een plek in de middenmoot het hoogst haalbare lijkt. De wedstrijden tegen Paal Centraal zijn dan ook niet de wedstrijden waar de Rotterdammers de punten moeten halen.

 • Erasmus pakt eerste punten tegen SEV

  In de vierde competitiewedstrijd speelde Erasmus 1 tegen het Leidschendamse SEV. Na een slechte start van de competitie, met drie nederlagen in evenveel wedstrijden, moest deze wedstrijd gewonnen worden door de Rotterdammers.

 • Verslag Reeuwijk - Erasmus

  Afgelopen zaterdag speelde Erasmus 1 in en tegen Reeuwijk. In een wedstrijd die alleen het eerste kwartier nog iets van spanning bevatte, was Reeuwijk met 17-7 te sterk.

 • Erasmus komt tekort tegen Gemini

  Een week na de teleurstellende nederlaag tegen Spirit speelde Erasmus de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Tegenstander was kampioenskandidaat Gemini.

 • Verslag Spirit - Erasmus

  Afgelopen zaterdag begon voor Erasmus 1 de zaalcompetitie met een uitwedstrijd tegen Spirit. Waar op het veld nog makkelijk van deze ploeg gewonnen werd, zou het nu een compleet andere wedstrijd worden.

 • Simply the best

  In de voorlopig laatste wedstrijd van de veldcompetitie speelde Erasmus tegen Zaamslag. Vooraf was bekend dat dit een moeilijke opgave zou worden.

 • Tweepunter in Vlaardingen

  Met vier punten op zak na de eerste vier wedstrijden reisde Erasmus 1 naar Vlaardingen om daar te spelen tegen Spirit. Een bekende tegenstander waar vorig seizoen nog twee keer van werd verloren.

 • Twee belangrijke punten

  Na twee nederlagen op rij speelde Erasmus 1 afgelopen zaterdag een thuiswedstrijd tegen Oranje Zwart.

 • Scheldevogels 1 - Erasmus 1

  Voor Erasmus 1 begon de competitie afgelopen weekend met een uitwedstrijd tegen Scheldevogels in Bergen op Zoom. Om vier uur stonden acht Erasmianen klaar om de strijd aan te gaan met de plaatselijke helden.

Sponsoren

Sponsor de vereniging zelf met sponsorkliks!

Fysiopraktijk FysioHesse is shirtsponsor van Erasmus 2.

Proeflokaal Faas is shirtsponsor van Erasmus 3

Logo SIMgroep BV

SIMgroep BV sponsort onze website.

Erasmus Sport ondersteunt RSKV Erasmus.