Over Erasmus

logo

Snelmenu

Zoeken
U bent hier: Home / Over Erasmus / Over Erasmus

Over Erasmus

De Rotterdamse Studenten Korfbal Vereniging Erasmus is dé korfbalvereniging in Rotterdam van en voor alle studenten aan de Erasmus Universiteit en voor de Rotterdamse HBO-ers. Het is de korfbalvereniging waar je studentikoze gezelligheid kunt combineren met ongekende sportiviteit, zowel op het veld als in de zaal.

Studentenkorfbal in Nederland kenmerkt zich door de jaarlijks ongeveer 12 studentenkorfbaltoernooien en het Nederlands Studenten Kampioenschap Korfbal (NSK). Het Rotterdamse studenten team (HRO) heeft in 2013 de titel Nederlands Studenten Kampioen Korfbal in ontvangst mogen nemen. De studententoernooien zijn bijna allemaal op zondag (soms ook de zaterdag ervoor) en worden voorafgegaan door een groot feest op zaterdagavond. Bijna iedere studentenstad in Nederland heeft zijn eigen toernooi; het toernooi van Erasmus, het RISK-toernooi, vindt in het eerste weekend van september plaats.

RSKV Erasmus speelt behalve op deze toernooien natuurlijk ook in de reguliere competitie. In het seizoen 2017-2018 speelt Erasmus met vier teams in de competitie. Op het veld komt Erasmus 1 uit in de 2e klasse, in de zaal in de 3e klasse. Erasmus 2 speelt 3e/4e klasse en Erasmus 3 en 4 spelen beide breedtekorfbal.

Erasmus heeft voor het seizoen 18/19 zijn coaches gevonden in Arnold en Colin. Zij zullen de trainingen van 1 en 2 moeten verzorgen en het 1e team coachen. Trainingen zijn altijd op maandagavond voor de selectie en op woensdagavond voor alle trainings- en competitieleden. Gedurende het veldseizoen maken we gebruik van de accommodatie van RSV Trekvogels (Folkert Elsingastraat 15) om te trainen en te spelen. In de zaal trainen en spelen we zalen gefaciliteerd door Erasmus Sport, waaronder het Erasmus Sport Centrum.

Erasmus heeft meer te bieden dan korfbal alleen. We gaan bijna elke week wel stappen en er is een activiteitencommissie die borrels, een kerstdiner, lasergamen, bezoekjes aan andere steden en nog veel meer voor onze leden organiseert. Het hoogtepunt is elk jaar weer het eindfeest. We gaan dan een weekend met de hele vereniging de hort op ergens in Nederland om ons flink uit te leven met diverse activiteiten als zeilen, mountainbiken of golfen en goed uit ons dak te gaan in de plaatselijke uitgaansgelegenheden.

Behalve competitie bij ons spelen, is er ook de mogelijkheid alleen te trainen en onze activiteiten mee te maken. Je wordt dan trainingslid en je mag meteen mee naar alle toernooien in binnen- en buitenland.

Lijkt dit je wat? Wil je meer weten van RSKV Erasmus of wil je meteen komen spelen? Neem dan contact op met de PR commissie via info@rskverasmus.nl!

Sponsoren

Sponsor de vereniging zelf met sponsorkliks!

Fysiopraktijk FysioHesse is shirtsponsor van Erasmus 2.

Proeflokaal Faas is shirtsponsor van Erasmus 3

Logo SIMgroep BV

SIMgroep BV sponsort onze website.

Erasmus Sport ondersteunt RSKV Erasmus.