Voorbeschouwing veldseizoen

logo

Snelmenu

Zoeken

Voorbeschouwing veldseizoen

De afgelopen weken is er goed getraind en werd geoefend tegen Attila en Sperwers. Tegen Attila werd met ruime cijfers gewonnen. Tegen de selectie van Sperwers werd een aantal korte partijtjes gespeeld. Niemand wist aan het eind de uitslagen nog, maar nuttig was het wel.
Komende zaterdag begint de competitie met een uitwedstrijd tegen Scheldevogels. Verder spelen we tegen een aantal bekende teams, maar ook tegen een aantal nieuwe gezichten.

De tegenstanders

Oranje Zwart/De Hoekse kennen we nog uit de zaal. Het is een mix van ervaren spelers en jonge talenten. Hoewel ze afgelopen veldseizoen vrij kansloos gedegradeerd zijn uit de 3e klasse, lijkt dit één van de kandidaten voor het kampioenschap.

Met Scheldevogels uit Bergen op Zoom hebben we een tweede degradant uit de 3e klasse in de poule. Een blik op hun uitslagen van vorig jaar leert dat ze sinds de zaal geen officiële wedstrijd meer gewonnen hebben. Toch gaan ze in de 4e klasse zeker punten pakken.

Spirit is ook een oude bekende van vorig jaar. Van de eerste wedstrijd tegen hen is me weinig bijgebleven. De tweede wedstrijd speelden we in een fantasie-opstelling en konden we redelijk partij bieden. Tegen de Vlaardingers zouden we punten moeten kunnen halen.

Volharding is één van de twee Zeeuwse tegenstanders. De naam zegt waarschijnlijk niemand iets, dus valt er ook weinig over te vertellen. We laten ons verrassen.

Om in Zaamslag te komen zullen we een halve wereldreis moeten maken, naar Zeeuws Vlaanderen. Het dorp heeft naast 25 huizen, een kerk en een tankstation blijkbaar ook nog ergens een korfbalveld neergelegd. Op sportief gebied is er weinig over bekend. In hun eerste wedstrijd, afgelopen weekend, wonnen ze ruim van Scheldevogels.

ZKV lijkt op voorhand de minste tegenstander. Tegen deze ploeg moeten punten gehaald worden. Toch zal zeker de uitwedstrijd op het Zuidlandse natuurgras niet makkelijk zijn.

Voorspelling

Op papier steekt geen enkele ploeg in de poule echt boven de rest uit. Oranje Zwart en Zaamslag lijken de grootste kans te gaan maken op een kampioenschap. Scheldevogels, Spirit en Volharding komen waarschijnlijk tekort voor de titel en spelen in de middenmoot. ZKV gaat strijden om niet onderaan te eindigen.

Tot slot ons aller Erasmus; een plaats in de middenmoot lijkt een realistische doelstelling. Als alles meezit kan dit Erasmus van elk team winnen. De vraag is wat er gebeurt op de dagen dat het niet loopt, het waait, stormt en regent. Als we dan ons eigen spel kunnen blijven spelen en ons niveau halen, kan het een heel mooi seizoen worden.

Voorspelling eindstand:

  1. Zaamslag
  2. Oranje Zwart
  3. Volharding
  4. Erasmus
  5. Scheldevogels
  6. Spirit
  7. ZKV

Sponsoren

Sponsor de vereniging zelf met sponsorkliks!

Fysiopraktijk FysioHesse is shirtsponsor van Erasmus 2.

Proeflokaal Faas is shirtsponsor van Erasmus 3

Logo SIMgroep BV

SIMgroep BV sponsort onze website.

Erasmus Sport ondersteunt RSKV Erasmus.