Vijf punten in het eerste weekend

logo

Snelmenu

Zoeken

Vijf punten in het eerste weekend

Zaterdag 3 september speelden alle teams hun eerste wedstrijd van het seizoen. Het resultaat mocht er zijn. Vijf van de zes punten werden door onze groene helden uit het vuur gesleept.

Erasmus 2 had de eer om het spits af te bijten. Tegenstander was Wion 5, een team met een twee ‘Erasmianen’ in de basis. Inderdaad, ‘Erasmianen’ tussen aanhalingstekens, want eigenlijk ben je pas een echte Erasmiaan als je in het groen speelt. Dus Merel, Adaja, jullie weten wat je te doen staat.
Terug naar de wedstrijd van Erasmus 2. Die ging in de eerste helft nog gelijk op, maar in de tweede helft wist Erasmus het verschil te maken. Dit leidde uiteindelijk tot een mooie 16-11 overwinning.

Terwijl Erasmus 2 de punten vierde, vertrok Erasmus 3 richting Ridderkerk om daar te spelen tegen KCR 7. Na wat moeilijkheden met digitale formulieren en spelerskaarten mocht er van de scheidsrechter gelukkig alsnog gespeeld worden. KCR wist in de eerste helft op voorsprong te komen, maar na de pauze herstelde Erasmus zich. In de laatste tien minuten kon het kwartje beide kanten op vallen, maar beide teams wisten niet meer te scoren. Dus werden de punten netjes verdeeld.

Erasmus 1 maakte na een afwezigheid van zo’n tien jaar hun rentree in de 3e klasse. Het onbekende Thor, eveneens gepromoveerd, was de tegenstander. Beide teams wisten veel kansen te creëren, maar het verschil kon voor de rust (8-7) nog niet gemaakt worden. Na de pauze vielen de goals wel bij Erasmus, en liep het verschil snel op naar zes goals verschil. Thor leek het nog even spannend te kunnen maken, maar een aantal gemiste strafworpen deden de ploeg uit Harmelen de das om.

Uitslagen zaterdag 3 september:

Erasmus 1 – Thor(H) 1   19-16
Erasmus 2 – Wion 5        16-11
KCR 7 – Erasmus 3          9-9

Het programma voor zaterdag 10 september:

15.30u Weidevogels 1 – Erasmus 1       
14.30u Maassluis 4 – Erasmus 2
11.00u Erasmus 3 – Oranje Wit 8

Sponsoren

Sponsor de vereniging zelf met sponsorkliks!

Fysiopraktijk FysioHesse is shirtsponsor van Erasmus 2.

Proeflokaal Faas is shirtsponsor van Erasmus 3

Logo SIMgroep BV

SIMgroep BV sponsort onze website.

Erasmus Sport ondersteunt RSKV Erasmus.