Verslag zaterdag 15 oktober

logo

Snelmenu

Zoeken

Verslag zaterdag 15 oktober

Donderdagmiddag. Drie dagen tentamens achter de rug. Twee weken lang gestudeerd zoals ik nog nooit gestudeerd heb. Want ja, afstuderen. Het moet er maar eens van komen. Ik zit op de bank, laptop op schoot. Nog twee weken wedstrijdverslagen in te halen. Staar naar buiten, gedachten overal en nergens. Chris Martin zingt op de achtergrond. High up or down below. If you never try you’ll never know.

Ik denk aan gisteravond, eerste zaaltraining, lekker op het gemak. Nu nog wel. Het gaat een zwaar zaalseizoen worden voor 1. Moeilijke poule, sterke tegenstanders. Zo snel mogelijk handhaven en dan maar zien waar het schip strand. Zou je zeggen. Aan de andere kant, zeiden we dat twee maanden geleden ook niet? Kijk eens waar we nu staan.
Zonde van Sperwers, hoorde ik gisteren. Helemaal mee eens. Maar ‘als’ telt niet, zeker niet in de sport. Ondanks Sperwers, voorlopig een mooie tweede plek. En inmiddels weet iedereen wat dat betekent. Niet langer de jager, maar de prooi. Dat kennen we nog van vorig jaar. Moeten winnen, extra druk, spanning.
Afgelopen zaterdag in Soest, Eemvogels 1. Geen fantastische ploeg, wel veel strijd. Klein veld, een scheidsrechter die het moeilijk had. Alles bij elkaar een lastig potje. Toch blijven knokken met z’n allen en aan het eind twee punten, klasse. Vooral de invallers en reserves niet vergeten, die maakten uiteindelijk (mede) het verschil. Presteren doe je niet met 8, maar met de hele selectie, dat blijkt maar weer eens.
Ook niet onbelangrijk, we weten waar we het voor doen: een jacuzzi en een promotiewedstrijd. In willekeurige volgorde. Dus: zes finales in het voorjaar, misschien wel zeven. En één potje voor de bonuspunten. Want ja, Weidevogels, die spelen hun eigen competitie. Halen we de 30 ja of nee? Dat zal de meest gehoorde vraag in Bleiswijk zijn de afgelopen weken. En het antwoord is de laatste twee weken ja. Benieuwd hoe ze het in de zaal 1e klasse gaan doen. Twee niveaus hoger, mooie uitdaging. 

Over uitdaging gesproken, Erasmus 2. Nauwelijks tegenstand op het veld, jammer. Volgend jaar toch maar een klasse hoger proberen. Komende week een oefenpotje tegen Ventura 2, een mooie graadmeter. In de zaal op naar een nieuw kampioenschap, hopelijk met iets meer tegenstand. Maakt het feestje een stuk leuker.

Zeker ook niet vergeten: Erasmus 3. Moeizaam begin van het seizoen, steeds een wisselende samenstelling, een paar wedstrijden afgelast. Hopelijk in de zaal iets meer vastigheid. Dan komen de punten vanzelf. 

Sponsoren

Sponsor de vereniging zelf met sponsorkliks!

Fysiopraktijk FysioHesse is shirtsponsor van Erasmus 2.

Proeflokaal Faas is shirtsponsor van Erasmus 3

Logo SIMgroep BV

SIMgroep BV sponsort onze website.

Erasmus Sport ondersteunt RSKV Erasmus.