Rotterdam behaalt derde plaats op NSKK

logo

Snelmenu

Zoeken

Rotterdam behaalt derde plaats op NSKK

In alle vroegte verzamelde het dreamteam van Erasmus zich op dinsdag 2 januari in het sportcentrum van de TU Eindhoven voor de jaarlijkse Nederlandse Studenten Kampioenschappen Korfbal (NSKK). De boodschap vooraf was duidelijk: meedoen voor de prijzen.

Voor dit prestigieuze toernooi was het volgende dreamteam samengesteld:

Dames: Rianne, Esther, Lara, Sanne en Anoeska

Heren: Jasper, Jeffrey, Michael (Bram), Willem (Alkie), Tijn en Peter

Technische staf: Kars, die de taak van de technische en tactische analyses van de tegenstanders op zich had genomen; Nadine, het meesterbrein achter de formatie en verantwoordelijk voor de opstellingen, en; Jelmer (Stef), met de donderpreken dan wel motiverende speeches voor, tijdens, en na de wedstrijden.

De eerste wedstrijd mocht de Rotterdamse formatie aantreden tegen Dordrecht. De wedstrijd werd voortvarend begonnen, maar, wellicht door het vroege uur waarop de spelers ten strijde moesten trekken, verliep vervolgens heel moeizaam. Uiteindelijk werd er nog een gelijkspel uit het vuur gesleept, 7-7. Vervolgens was Groningen de tegenstander, maar ook hier stond het vizier van de Erasmianen nog niet op scherp en werd er verloren. Gelukkig werd er tegen Nijmegen goed naar de technische staf geluisterd en was de eerste overwinning van het toernooi een feit, 10-5. Om zeker te zijn van een plek in de knock-out fase moest de laatste poulewedstrijd tegen Utrecht gewonnen werden. Erasmus maakte geen fout en sleepte probleemloos de wedstrijd binnen, 7-5.

De kwartfinale was hiermee bereikt en mochten de Rotterdammers hun glorietocht vervolgen, weer tegen een team van Nijmegen. De spanning voor het meegereisde publiek was groot en lange tijd liepen de helden van Erasmus achter de feiten aan, maar diep in de tweede helft werd er orde op zake gesteld, 9-7. Daarmee was de halve finale bereikt. In de halve finale stond de kraker tegen Delft op het programma. Dit bleek een lastige pot te zijn en werd de korf, met de nodige pech, niet vaak genoeg gevonden. Gelukkig was teammanager Stef nog wel in staat, met de wedstrijdreglementen in zijn hand, een rondje pils op kosten van de tegenpartij uit de verloren wedstrijd te slepen en daarmee enige eer te redden. Toernooiwinst was echter niet meer mogelijk en dus restte ons slechts een laatste wedstrijd om de 3e plek. Deze pot werd tegen Utrecht gespeeld, een tegenstander waar in de groepsfase al van was gewonnen. De Rotterdammers maakten er nog een keer een showtje van en onder luid gejuich werd de 3e plek binnengesleept. Zo ging er toch nog een beker mee terug naar Rotterdam en kunnen de helden terugkijken op een gezellig en geslaagd toernooi!

Sponsoren

Sponsor de vereniging zelf met sponsorkliks!

Fysiopraktijk FysioHesse is shirtsponsor van Erasmus 2.

Proeflokaal Faas is shirtsponsor van Erasmus 3

Logo SIMgroep BV

SIMgroep BV sponsort onze website.

Erasmus Sport ondersteunt RSKV Erasmus.