Moeizame start zaalseizoen

logo

Snelmenu

Zoeken

Moeizame start zaalseizoen

Een typische maandagmiddag in november: grauw en regenachting. De buurman begint aan zijn dagelijkse rondje bladeren vegen. Spotify geeft me een aantal muziektips: ‘moeiteloos de maandagmiddag door’. Alsof de verlossing nabij is. 

Toch heeft november ook voordelen. Korfballen in de zaal bijvoorbeeld. Geen wind mee en zon tegen. Wel zand in de zaal, hebben we toch nog het gevoel van buiten.
Afgelopen zaterdag de eerste competitieronde. Een uitronde. Teams vliegen uit richting ACKC, NIO en de collegastudenten van Paal Centraal. Zelf krijg ik weinig mee van de wedstrijden van 2 en 3. Potje fluiten bij Deetos, overgangsklasse A. Veel spelers in hun eerste officiële wedstrijd met schotklok. Onwetendheid over sommige regels. Bijzonder scoreverloop. Van 2-9 naar 12-10 naar 16-22. Redelijk tevreden over m’n eigen prestatie. Ik zie nog een klein stukje van Deetos A1 – Fortuna A1. Dat is het echte werk.
Daarna onderweg naar Delft. De eerste berichten van Erasmus 3 sijpelen door. Slechts twee goals voor de pauze, na rust verbetering. Helaas komt de inhaalslag te laat. 10-9 verlies, zuur.
In Rotterdam Noord begint 2 intussen aan hun wedstrijd tegen NIO. Ook hier een achterstand: 9-4. Zijn we niet gewend. De knop wordt omgezet in de tweede helft: 13-17. De eerste overwinning is een feit. Nog 11 te gaan voor het kampioenschap. Al lijkt Oranje Wit een geduchte concurrent te worden. Zij winnen met 24-10 in hun eerste wedstrijd.
Aangekomen in Delft blijkt het sportcentrum een doolhof. Verbouwing. De kantine is een ouderwets kamphuis, de kleedkamers een bouwkeet naast de zaal. We moeten het er mee doen. De tactische bespreking van René lijkt weinig effect te hebben. In no-time staan ook wij achter. We pakken het redelijk op en komen terug tot 9-6. De 10-6 in het rustsignaal kunnen we er niet bij hebben. De tweede helft blijven we achter de feiten aanlopen. Aan het eind verslapt Paal Centraal enigszins, waardoor de score binnen de perken blijft (20-13). Toch hebben we geen moment in de wedstrijd gezeten. Geen schande tegen deze ploeg. We weten waar we aan moeten werken de komende weken. Dan komt het helemaal goed tegen de ploegen waartegen we de punten moeten pakken.

Komende zaterdag de eerste thuisdag voor Erasmus. Zowel 1 als 2 spelen tegen Nexus. Het tweede bijt om 13.30 het spits af, het eerste volgt om 14.45. Het derde heeft een vrije dag.
 

Sponsoren

Sponsor de vereniging zelf met sponsorkliks!

Fysiopraktijk FysioHesse is shirtsponsor van Erasmus 2.

Proeflokaal Faas is shirtsponsor van Erasmus 3

Logo SIMgroep BV

SIMgroep BV sponsort onze website.

Erasmus Sport ondersteunt RSKV Erasmus.