Match of the week: Erasmus 1 - Reeuwijk 1

logo

Snelmenu

Zoeken

Match of the week: Erasmus 1 - Reeuwijk 1

Erasmus 1 handhaaft zich in de tweede klasse, door zich in een mentale kraker (15-14) als winnaar te kronen ten koste van Reeuwijk. Dit resultaat bleek een wedstrijd voor het einde voldoende voor lijfsbehoud, omdat OZC niet wist te winnen bij Vriendenschaar.

Voor rust had het niet de schijn dat Erasmus met een goed resultaat weg zou komen. Reeuwijk gaf flinke druk op de luchtmacht van de thuisploeg, die daar, mede gehinderd door het warme zomerweer, moeilijk onderuit wist te spelen. Aan de andere kant wist Reeuwijk door georganiseerde chaos regelmatig verwarring te zaaien in de defensie van de Rotterdammers. Tot 2-2 liep de score nog gelijk op, maar na een kwartier liepen de bezoekers weg naar 2-5. Er volgde een time-out, waarna Sanne van Dooremalen een slim genomen vrije bal verzilverde. Reeuwijk bleef van afstand raak schieten, Erasmus moest door de druk op zoek naar andere oplossingen. Voor rust wist Erasmus nog te scoren via een korte kans, een strafworp en een afstandsschot. De ruststand was 6-9

Ondanks het warme weer liepen de gemoederen bij tijd en wijle hoog op. In de rust moest er zelfs een woordenwisseling in de kiem gesmoord worden, wilde de situatie niet escaleren. Dit had gevolgen voor de bezoekers, waarbij een dame uit voorzorg in de kleedkamer achterbleef. 

De eerste klap na rust werd wederom door Reeuwijk uitgedeeld, maar binnen vijf minuten wisten Matthijs Welter en Werner Rijkers het gat tot twee punten terug te brengen. Om wat extra aanvalskracht bij te brengen werd Willem van Steenbergen als pinchhitter ingebracht voor Kars Smidt. Deze tactische zet wierp zijn vruchten af, want in de volgende aanvallen wist Erasmus door een schot van Van Steenbergen en een vrije bal van Nadine van Weijen het gat te dichten (10-10). Door een schot van Werner Rijkers wist de thuisploeg brutaal de voorsprong te nemen, maar Reeuwijk wist binnen een minuut de opgelopen achterstand ongedaan te maken (11-12). Van Steenbergen was inmiddels weer eruit en erin gewisseld en wist ook wederom weer te scoren.

Zeven minuten voor het einde leek de wedstrijd gespeeld. Reeuwijk wist afstand te nemen tot 12-14. Een extra treffer zou een definitief einde maken aan de spanning, maar deze treffer bleef uit. Erasmus rechtte zich andermaal de rug en via een strafworp van Rick Straathof en een schot van goudhaantje Van Steenbergen kwam Erasmus langszij. Erasmus koesterde het punt door op zekerheid te spelen. Een hoop risico en een vleugje branie zorgde ervoor dat Matthijs Welter op een meter achter de korf aan mocht leggen voor de winnende. De doorgewinterde studentenveteraan faalde niet en schoot Erasmus na de zege. Niet veel later maakte de scheidsrechter een einde aan dit bloedstollende duel, waarna Erasmus in afwachting van de uitslagen een voorzichtig feestje vierde. Bij het horen van de nederlaag van OZC barstte het feestgedruis andermaal los en dat ging door tot in de late uurtjes.

Over twee weken staat het laatste duel van dit seizoen op het programma. Erasmus mag in die wedstrijd tegen de andere degradant Nexus proberen om nog over Vriendenschaar te klimmen op de ranglijst.

Sponsoren

Sponsor de vereniging zelf met sponsorkliks!

Fysiopraktijk FysioHesse is shirtsponsor van Erasmus 2.

Proeflokaal Faas is shirtsponsor van Erasmus 3

Logo SIMgroep BV

SIMgroep BV sponsort onze website.

Erasmus Sport ondersteunt RSKV Erasmus.