Match of the week: Erasmus 1 - OZC 1

logo

Snelmenu

Zoeken

Match of the week: Erasmus 1 - OZC 1

Erasmus 1 - OZC 1 26-18 (ruststand: 17-11)

Erasmus is van de hatelijke nul af na een wedstrijd waarin aanvallend alles klopte. Voor de rust lag het schotpercentage ontzettend hoog. Na rust wist Erasmus de wedstrijd vakkundig lam te leggen, zodat de spanning geen enkel moment terug kon keren in de wedstrijd. Het resultaat was een 26-18 eindstand.

Na een spannende wedstrijd tegen Twist, waar het verschil tussen de hekkensluiter en de koploper slechts één doelpuntje betrof, wist Erasmus dat er tegen OZC kansen lagen op een goed resultaat. In eigen huis werd de sfeer uitstekend verzorgd door de thuissupporters, die zowel vocaal als met vuurwerk het vaandelteam op ludieke wijze ondersteunden. 

In de voorbereiding naar deze krachtmeting is er nog stevig gesleuteld aan de automatismen, wat ook terug te zien was in de wedstrijd. Vanaf minuut één werd er zorgvuldig gebouwd aan een goede aanval. Vanaf het begin lag het schotpercentage ook ongelofelijk hoog. OZC kon in de eerste tien minuten nog tegengas bieden, maar Erasmus bleek ontketend te zijn. Anderszijds gaf Erasmus de steun vaak eenvoudig prijs, waardoor OZC aardig mee kon scoren. Doelpunten vielen in de eerste helft dus als rijpe appelen, waarna de kleedkamer werd opgezocht met een 17-11 ruststand.

In de rust werd nog eens goed ingepeperd dat Erasmus slechts halverwege een resultaat was, en dat er nog niets gewonnen was. Waar in de eerste helft de doelpunten elkaar in rap tempo opvolgde, werden er in de tweede helft wat langere aanvallen opgezet, waarbij het lengteoverwicht uitstekend werd uitgebuit. Aanvallen van een minuut waren bij de thuisploeg geen uitzondering, hetgeen de overkanters deed besluiten steeds sneller het schot te zoeken. Dit resulteerde regelmatig in een afvallende bal die in groene handen belandde.

Het twintigste doelpunt kwam van Sanne van Dooremalen, die er daarmee voor zorgde dat alle basisspelers de korf wisten te vinden. Invaller Willem van Steenbergen, die na een slepende handblessure ook weer op eigen bodem zijn rentree maakte, wist ook nog twee doelpunten achter zijn naam te zetten. De overige doelpunten kwamen op naam van Werner Rijkers (8), Kars Smidt (5), Matthijs Welter (4), Lara van Andel (3), Emma Duvekot, Liza Bakker en Rick Straathof (allen 1)

Aanstaande zaterdag staat DES (D) op het programma. Daar menig Erasmiaan al op dit terrein wist te scoren, zien wij met vertrouwen deze wedstrijd tegemoet.

Sponsoren

Sponsor de vereniging zelf met sponsorkliks!

Fysiopraktijk FysioHesse is shirtsponsor van Erasmus 2.

Proeflokaal Faas is shirtsponsor van Erasmus 3

Logo SIMgroep BV

SIMgroep BV sponsort onze website.

Erasmus Sport ondersteunt RSKV Erasmus.