Kampioenschap lonkt voor Erasmus 1

logo

Snelmenu

Zoeken

Kampioenschap lonkt voor Erasmus 1

De afgelopen weken heeft Erasmus 1 een goede stap richting het kampioenschap en promotie naar de 3e klasse gezet.

Na de moeizame overwinning op Thor (13-12) werden achtereenvolgens SEV (20-17), Ter Leede (18-5) en SGV (23-13) verslagen.
Afgelopen zaterdag reisde Erasmus 1 af naar Amerongen om te spelen tegen Hemur Enge 1. Vooraf werd een lastige wedstrijd verwacht, Hemur zou immers revanche willen nemen voor de 24-7 nederlaag in december. Toen speelden zij met een B-team als gevolg van een aantal blessures en schorsingen.
Ook deze zaterdag zou er weer over schorsingen gesproken worden, maar daarover later meer. Eerst de wedstrijd. Daarin was Erasmus vanaf het begin de betere. Een snelle 2-0 voorsprong werd uitgebreid tot een 8-3 ruststand. Na rust misten we veel te veel kansen en verzuimden we de wedstrijd hiermee al vroegtijdig te beslissen. Hemur kwam terug tot 10-7 en bracht twee wissels in het veld om het tij te keren. Er volgde een stip voor de 10-8, maar deze werd gemist. De frustratie bij Hemur nam toe, en een van de invallers werd met een volledig terechte rode kaart van het veld gestuurd. Hem staat een lange schorsing te wachten. Aangezien Hemur geen reserves meer had, eindigden we voor de 3e keer dit seizoen tegen zeven man.
De laatste tien minuten konden hierdoor rustig uitgespeeld worden en ook de meegereisde reserves kregen nog wat speeltijd. Het resultaat: een 16-9 overwinning en twee punten mee in de tas naar Rotterdam.
Met nog twee wedstrijden te gaan staan we nu drie punten voor op SKV en vier op Thor. Een gelijkspel in de volgende wedstrijd tegen SKV (zaterdag 5 maart in Giessen) is dus voldoende om kampioen te worden. Mochten we die per ongeluk verliezen, krijgen we de week daarna nog een herkansing tegen de Voltreffers. Volop kansen op het kampioenschap en bijbehorende promotie naar de 3e klasse!

Sponsoren

Sponsor de vereniging zelf met sponsorkliks!

Fysiopraktijk FysioHesse is shirtsponsor van Erasmus 2.

Proeflokaal Faas is shirtsponsor van Erasmus 3

Logo SIMgroep BV

SIMgroep BV sponsort onze website.

Erasmus Sport ondersteunt RSKV Erasmus.