Erasmus verrast koploper ADO

logo

Snelmenu

Zoeken

Erasmus verrast koploper ADO

Afgelopen zaterdag kwam koploper ADO op bezoek in Rotterdam. Met drie gewonnen wedstrijden stonden zij gedeeld bovenaan, samen met Nexus. ADO werd echter op alle fronten afgetroefd door Erasmus en met een 14-12 nederlaag naar huis gestuurd.

Erasmus had een week eerder de eerste punten van het seizoen gepakt door met 16-20 bij Sperwers te winnen. Deze week dus tegen ADO. Een tegenstander die op voorhand lastig in te schatten was, omdat ze nog niet tegen de sterkere ploegen uit de poule gespeeld hadden.
De start van de wedstrijd was voor Erasmus, dat al snel een voorsprong van twee goals op het bord wist te zetten. ADO wist maar moeizaam tot scoren te komen, waardoor het verschil vlak voor rust op vier werd gezet en de ploegen met een 9-5 stand de kleedkamers opzochten.

Na rust was het Erasmus dat moeite had om de korf te vinden. Hoewel op het spel zelf weinig aan te merken was, wilden de ballen niet goed vallen. Dit gaf ADO de gelegenheid terug te komen in de wedstrijd, ondanks het feit dat de verdediging van Erasmus weinig weggaf. Tien minuten voor tijd stonden de teams weer naast elkaar en ging een spannende slotfase in. Hierin bleek Erasmus het beste met de spanning en druk om te kunnen gaan. Het pakte bij 14-12 weer een voorsprong van twee goals en speelde de wedstrijd vervolgens netjes uit.

Al met al een heel verdiende overwinning voor Erasmus, dat het zichzelf onnodig moeilijk maakte door in de tweede helft een lange periode niet tot scoren te komen.
Komende zaterdag speelt Erasmus de altijd beladen derby tegen Thor. Aanvang om 19.00u in het Erasmus Sport Centrum.

Ook Erasmus 2 en Erasmus 3 kwamen deze week in actie. Erasmus 3 speelde zaterdag tegen Kinderdijk. Het 3e had het lastig tegen koploper Kinderdijk en verloor helaas met 16-6. Erasmus 2 speelde op woensdag tegen Oranje Wit en behaalde een zakelijke 15-9 overwinning.

Sponsoren

Sponsor de vereniging zelf met sponsorkliks!

Fysiopraktijk FysioHesse is shirtsponsor van Erasmus 2.

Proeflokaal Faas is shirtsponsor van Erasmus 3

Logo SIMgroep BV

SIMgroep BV sponsort onze website.

Erasmus Sport ondersteunt RSKV Erasmus.