Erasmus eindigt veldseizoen als derde

logo

Snelmenu

Zoeken

Erasmus eindigt veldseizoen als derde

De vaste lezers van de wedstrijdverslagen van Erasmus 1 hebben lang moeten wachten op een nieuw verslag. Uw schrijver had wat last van luiheid en andere vormen van wedstrijdverslagschrijvenontwijkend gedrag. Om dit goed te maken in één keer een verslag van vijf wedstrijden tegelijk. Ook wel eens leuk toch?!

We beginnen met de uitwedstrijd tegen Volharding, in de mossel‘stad’ Yerseke. Daar speelden we voor rust misschien wel de beste 35 minuten van het seizoen. Vooral Jody had het deze wedstrijd op z’n heupen, voor de rust had ie er 4 of 5 in liggen. Zijn Zeeuwse tegenstander had hier op een gegeven moment genoeg van, en werkte onze Rotterdamse held hardhandig onder de zoden. Misschien lag het aan deze brute aanslag, of heeft Ellen toch niet zo’n goede invloed op die jongen.. feit is dat Jody de wedstrijden daarna bijna geen goal meer heeft gemaakt.
In elk geval verloren we in Yerseke, na een mindere tweede helft, met 13-11, waarmee de tweede plek uit zicht was.

De week daarna geen wedstrijd, omdat ZKV had bedacht met de hele club op paaskamp te gaan. Tijdens het paasweekend was het stralend mooi weer. En ja hoor, toen we op een donderdagavond moesten inhalen, regende het pijpenstelen. Typisch weer voor ZKV in elk geval. Een ploeg (geen team, dat is een essentieel verschil) die het anti-korfbal uitgevonden zou kunnen hebben. Achterverdedigen, gezeik op iedereen, inclusief scheidsrechter, hun eigen coach en medespelers. Je zou toch zeggen dat iedereen ooit begonnen is met korfballen omdat hij/zij het leuk vindt. Bij ZKV is daar in elk geval weinig van te merken. Volgend jaar in de zaal mogen we weer tegen hen, dus we hebben al wat om naar uit te kijken..

Terug naar de wedstrijd, deze werd met de indrukwekkende cijfers van 5-4 gewonnen. Veel meer valt er ook niet over te zeggen, behalve nog dat we in deze wedstrijd een nieuwe koning van de gemiste kansen hebben gekroond. Jelke presteerde het voor rust om een stip letterlijk een meter naast de korf te gooien. Tien seconden voor tijd gooide hij ook nog een open kans ruim over het mandje. Deze twee ongelooflijke missers werden dan weer goedgemaakt met een verdedigd schot van een meter of tien, wat overigens wel telde.
Tot zover de hoogte- en dieptepunten van deze wedstrijd.

De zaterdag daarop uit tegen de jeugdploeg van Oranje Zwart. Ondergetekende dobberde toen ergens op een boot op de Noordzee, maar uit de verhalen heb ik begrepen dat het een gênante vertoning moet zijn geweest. Ja het gras was nat, en glad. En de bal was ook nat, en glad. En het veld was net een ijsbaan, iedereen heeft minstens drie keer op de grond gelegen, minstens. Ondanks al deze excuses moet ons spel nog steeds niet best zijn geweest, anders sta je daar niet met 7-2 achter in de rust. De tweede helft werd gelukkig nog wel gewonnen met 6-3. Nu kan elk weldenkend persoon zelf de uitslag uitrekenen, dus dat ga ik niet meer doen.
Gegevens over de derde helft zijn mij niet bekend, maar ik ga er voor het gemak maar even vanuit dat we die ook gewonnen hebben.     

De week daarna thuis tegen Spirit. De laatste wedstrijd van Spirit 1 in de historie van deze roemruchte vereniging. Uitgebreid werd er afscheid genomen van de aanvoerder en de coach. Toevallig was de aanvoerder deze wedstrijd mijn tegenstander, althans bijna de hele wedstrijd, want een minuut voor tijd werd hij met een symbolische rode kaart van het veld gestuurd. Niet dat er veel mensen zullen zijn die de beste man op het veld gaan missen. Als je op die leeftijd in je laatste wedstrijd nog teksten nodig hebt als ‘de volgende keer sla ik harder’ (bij het doorslaan), dan ben je wat mij betreft de titel aanvoerder niet waardig. Maar goed, ene Graziano Pellè is ook bijna het hele seizoen aanvoerder geweest van die ene club uit Rotterdam, dus blijkbaar kan het wel.
In elk geval wonnen we na een moeizame eerste helft vol gemiste kansen (3-3 rust, na een 0-3 achterstand), ruim van Spirit: 15-6. En om even terug te komen op de wedstrijd tegen Volharding.. zelfs Jody scoorde nog deze middag. Oké, het was de laatste goal, maar hij zat er maar wel mooi in.

Voor de laatste wedstrijd van het seizoen mochten we naar Zeeuws Vlaanderen. Na een wereldreis van anderhalf uur naar Zaamslag moesten we constateren dat het sportveld daar niet berekend is op bezoekers die met de auto komen. Parkeren bij de boer op het erf dus zeg maar. Over de wedstrijd kan ik verder kort zijn. Zaamslag heeft dit seizoen slechts één competitiewedstrijd verloren en is zowel op het veld als in de zaal gepromoveerd naar de derde klasse. Waar ze volgend jaar zeker een rol van betekenis gaan spelen, want ze hebben een best leuk team. Verdedigend sterk, aanvallend ook stukken beter dan wij. Oftewel, we zijn compleet weggespeeld door een veel betere ploeg.
Toch nog even een kleine tip voor Zaamslag, zomaar gratis en voor niets. Allereerst hoop ik dat het nooit van toepassing is, maar als je dan nog een keer een minuut stilte moet houden voor een wedstrijd, zorg dan dat je eigen publiek ook z’n mond dicht houdt, wel zo netjes.

Na deze flinke nederlaag bleek dat onze concurrent voor de 3e plaats (ZKV) verloren had tegen Scheldevogels, waardoor we alsnog op een derde plek geëindigd zijn. Al met al denk ik wel een terechte uitkomst na 12 wedstrijden. Zaamslag de terechte kampioen, Volharding een goede tweede en wij de beste van de rest.

Wat over het hele seizoen, veld en zaal, opvalt is dat we bijzonder slecht presteren in uitwedstrijden, daar hebben we er het hele jaar maar drie van gewonnen. Klein verbeterpuntje voor volgend seizoen dus. Laten we dan proberen de 3e plaats op het veld en de 5e plek in de zaal te verbeteren. 

Sponsoren

Sponsor de vereniging zelf met sponsorkliks!

Fysiopraktijk FysioHesse is shirtsponsor van Erasmus 2.

Proeflokaal Faas is shirtsponsor van Erasmus 3

Logo SIMgroep BV

SIMgroep BV sponsort onze website.

Erasmus Sport ondersteunt RSKV Erasmus.