Erasmus 2 kampioen!

logo

Snelmenu

Zoeken
U bent hier: Home / Nieuws / Erasmus 2 kampioen!

Erasmus 2 kampioen!

Zaterdag 1 oktober speelde Erasmus 2 kun kampioenswedstrijd tegen WION. Erasmus 1 reisde af naar Nieuwpoort om de krachten te meten met Triade, de nummer vier in de poule.

We beginnen dit verslag met ons vlaggenschip, dat om het vaste tijdstip van half vier begon aan de wedstrijd tegen Triade. Triade startte de wedstrijd goed en stond al snel op een 5-1 voorsprong. Terwijl de regen neerdaalde knokte Erasmus zich terug tot 5-5. Twee momenten van onoplettendheid in de verdediging leidden tot 7-5 en dus konden we weer opnieuw beginnen. Dat lukte voor de rust (7-6) nog niet, maar begin tweede helft stond het toch weer gelijk.
Daarna slaagde geen van de teams erin een verschil van twee goals te maken en ging het tot 11-11 gelijk op. De spanning nam toe en aan beide kanten werden veel kansen gemist. Vijf minuten voor tijd slaagde Erasmus erin het beslissende gaatje te slaan (11-13 en 11-14 in de laatste minuut). Zo werd een inhaalrace beloond met twee belangrijke punten. Hiermee houdt Erasmus de aansluiting met de bovenste plaatsen en mag het zich gaan opmaken voor de wedstrijd tegen nummer twee SDO.

Na deze wedstrijd reisde Erasmus 1 zo snel mogelijk af naar Rotterdam Alexander, om het tweede aan te moedigen in hun kampioenswedstrijd tegen WION. Onderweg kwamen de eerste positieve tussenstanden (9-1 en 12-4 rust) al door. Eenmaal aangekomen bij WION was de eerste meter van de aanvoerder al binnen en was het alleen de vraag hoe hoog de score zou oplopen. De teller stopte uiteindelijk bij 24-6, waarmee Erasmus 2 zich met overmacht tot kampioen kroonde.
Komende zaterdag komt nummer twee Maassluis op bezoek in Rotterdam. Erasmus 2 zal er op gebrand zijn om ook deze laatste wedstrijd te winnen en het seizoen zo met twaalf punten uit zes wedstrijden af te sluiten.

Erasmus 3 speelde op dinsdagavond een inhaalwedstrijd tegen Korbis. Helaas wist het derde geen potten te breken in Waddinxveen en verloor het met 16-6.

Uitslagen:

Triade 1 – Erasmus 1      11-14
WION 5 – Erasmus 2       6-24
Korbis 4 – Erasmus 3       6-16

Het programma voor zaterdag 8 oktober:

12.30 Erasmus 3 – RWA 6
14.00 Erasmus 2 – Maassluis 4
15.30 Erasmus 1 – SDO (H) 1     

Sponsoren

Sponsor de vereniging zelf met sponsorkliks!

Fysiopraktijk FysioHesse is shirtsponsor van Erasmus 2.

Proeflokaal Faas is shirtsponsor van Erasmus 3

Logo SIMgroep BV

SIMgroep BV sponsort onze website.

Erasmus Sport ondersteunt RSKV Erasmus.