Eerste helft veld Erasmus 1

logo

Snelmenu

Zoeken

Eerste helft veld Erasmus 1

Met 8 punten uit 6 wedstrijden heeft Erasmus 1 de eerste helft van de veldcompetitie afgesloten op een 3e plaats. 

Van een goede voorbereiding op de competitie was geen sprake. De Eurekaweek, Risk, vakantie van meerdere spelers, ideaal is het geen moment geweest.
Toch was de eerste wedstrijd tegen Thor helemaal niet slecht. De hele eerste helft hebben we op voorsprong gestaan. Het is dat zij op precies de belangrijke momenten scoren, waardoor het kwartje in de tweede helft net de verkeerde kant op valt. Toegegeven, dat is ook een kwaliteit. Maar toch, we hadden deze wedstrijd met wat meer geluk gewoon gewonnen.

Het weekend er na op reis naar Doorn. Een uiterst sportieve wedstrijd tegen het piepjonge KCD. Jonge ploegen liggen ons over het algemeen wel. Dat was deze keer niet anders, dus dit werd een makkelijke middag, 9-15 winst. Het enige verwijt wat we onszelf konden maken, is dat we de 20 niet gehaald hebben.
Twee dingen zijn me nog bijgebleven van deze zonnige middag. Te beginnen met het oplopen, dat doe je niet op het veld. Tenminste, ik heb het nog nooit meegemaakt. En als je dan al spelers laat oplopen, begin je met de dames van de uitclub. Maar nee, hier begonnen ze met de thuisclub, en dan de heren als eerst. Als ik het tenminste allemaal goed verstaan heb, want de microfoon van de speaker werkte niet helemaal zoals het zou moeten. Maar goed, verder een leuke club dat KCD. Bier en gratis hamburgers na afloop, dan is een mens al snel tevreden.

Voltreffers was onze volgende tegenstander. In een wedstrijd om heel snel te vergeten werden we met 11-17 afgemaakt. Oké, van Voltreffers kun je verliezen (en ja, je kunt er ook van winnen, of zelfs gelijkspelen), maar de manier waarop het nu ging was schandalig. We hebben geen moment enige kans op een resultaat gehad. Laten we hopen dat dit die ene slechte wedstrijd van het seizoen geweest is.

De week erna kans op revanche tegen SEV. Voor het eerst op een klein veld. En dat veld lijkt echt heel klein, verstopt in een hoekje van een immens sportpark. Een prima eerste helft en 5-11 met rust. Punten binnen en op naar de 20, leek het na de pauze. Terwijl we juist afgesproken hadden niet gemakzuchtig te worden, gebeurde dit toch. SEV kwam nog gevaarlijk dichtbij, maar gelukkig was het bij 13-16 toch afgelopen.

Inside info over een tegenstander krijgen is altijd handig, zo ook tegen Oranje Zwart. Een ploeg waar we elk jaar wel tegen spelen en op de een of andere manier nooit makkelijk van winnen. Ook nu waren we beter, maar hielden een paar domme fouten de tegenstander in de wedstrijd. Pas na rust slaagden we er in het gaatje te slaan. De 11-8 overwinning was meer dan verdiend en een mooie opmaat voor een geweldige Alf Trophy. En nee, daar ga ik geen verslag van schrijven. Had je maar mee moeten gaan.

Tot slot een uitwedstrijd tegen SKV. Waar we het hele buitenseizoen prima weer hadden, leken de weergoden ons tijdens de laatste wedstrijd terug te pakken. Stromende regen, een veld waar nauwelijks meer een grasspriet te bekennen was en een tegenstander die het nodige fysieke geweld niet schuwt. Genoeg ingrediënten voor een ouderwets potje graskorfbal. Dus de luchtmacht in de basis en we zien het wel. Na een snelle voorsprong lieten we SKV in de eerste helft nog een keer terugkomen, maar na rust werd het gat definitief geslagen. Een mooie 8-13 overwinning als resultaat. Een eervolle vermelding nog voor Michael, die zijn eerste doelpoging voor Erasmus direct raak gooide.
Om af te sluiten met een quizvraag: welke spelers van Erasmus hebben dit in het verleden ook gepresteerd?  

Sponsoren

Sponsor de vereniging zelf met sponsorkliks!

Fysiopraktijk FysioHesse is shirtsponsor van Erasmus 2.

Proeflokaal Faas is shirtsponsor van Erasmus 3

Logo SIMgroep BV

SIMgroep BV sponsort onze website.

Erasmus Sport ondersteunt RSKV Erasmus.