Nieuws

logo

Snelmenu

Zoeken
U bent hier: Home / Nieuws

Nieuws

 • Match of the week: Erasmus 1 - Reeuwijk 1

  Erasmus 1 handhaaft zich in de tweede klasse, door zich in een mentale kraker (15-14) als winnaar te kronen ten koste van Reeuwijk. Dit resultaat bleek een wedstrijd voor het einde voldoende voor lijfsbehoud, omdat OZC niet wist te winnen bij Vriendenschaar.

  Voor rust had het niet de schijn dat Erasmus met een goed resultaat weg zou komen. Reeuwijk gaf flinke druk op de luchtmacht van de thuisploeg, die daar, mede gehinderd door het warme zomerweer, moeilijk onderuit wist te spelen. Aan de andere kant wist Reeuwijk door georganiseerde chaos regelmatig verwarring te zaaien in de defensie van de Rotterdammers. Tot 2-2 liep de score nog gelijk op, maar na een kwartier liepen de bezoekers weg naar 2-5. Er volgde een time-out, waarna Sanne van Dooremalen een slim genomen vrije bal verzilverde. Reeuwijk bleef van afstand raak schieten, Erasmus moest door de druk op zoek naar andere oplossingen. Voor rust wist Erasmus nog te scoren via een korte kans, een strafworp en een afstandsschot. De ruststand was 6-9

  Ondanks het warme weer liepen de gemoederen bij tijd en wijle hoog op. In de rust moest er zelfs een woordenwisseling in de kiem gesmoord worden, wilde de situatie niet escaleren. Dit had gevolgen voor de bezoekers, waarbij een dame uit voorzorg in de kleedkamer achterbleef. 

  De eerste klap na rust werd wederom door Reeuwijk uitgedeeld, maar binnen vijf minuten wisten Matthijs Welter en Werner Rijkers het gat tot twee punten terug te brengen. Om wat extra aanvalskracht bij te brengen werd Willem van Steenbergen als pinchhitter ingebracht voor Kars Smidt. Deze tactische zet wierp zijn vruchten af, want in de volgende aanvallen wist Erasmus door een schot van Van Steenbergen en een vrije bal van Nadine van Weijen het gat te dichten (10-10). Door een schot van Werner Rijkers wist de thuisploeg brutaal de voorsprong te nemen, maar Reeuwijk wist binnen een minuut de opgelopen achterstand ongedaan te maken (11-12). Van Steenbergen was inmiddels weer eruit en erin gewisseld en wist ook wederom weer te scoren.

  Zeven minuten voor het einde leek de wedstrijd gespeeld. Reeuwijk wist afstand te nemen tot 12-14. Een extra treffer zou een definitief einde maken aan de spanning, maar deze treffer bleef uit. Erasmus rechtte zich andermaal de rug en via een strafworp van Rick Straathof en een schot van goudhaantje Van Steenbergen kwam Erasmus langszij. Erasmus koesterde het punt door op zekerheid te spelen. Een hoop risico en een vleugje branie zorgde ervoor dat Matthijs Welter op een meter achter de korf aan mocht leggen voor de winnende. De doorgewinterde studentenveteraan faalde niet en schoot Erasmus na de zege. Niet veel later maakte de scheidsrechter een einde aan dit bloedstollende duel, waarna Erasmus in afwachting van de uitslagen een voorzichtig feestje vierde. Bij het horen van de nederlaag van OZC barstte het feestgedruis andermaal los en dat ging door tot in de late uurtjes.

  Over twee weken staat het laatste duel van dit seizoen op het programma. Erasmus mag in die wedstrijd tegen de andere degradant Nexus proberen om nog over Vriendenschaar te klimmen op de ranglijst.

 • Open training en borrelen!

  Woensdag 1 mei vindt bij RSKV Erasmus een open training plaats van 19:30u - 20:30u! Voor deze speciale editie hebben we aansluitend een gezellige borrel georganiseerd inclusief een gratis drankje voor de korfballers die een kijkje komen nemen!

  Meld je aan door te mailen naar secretaris@rskverasmus.nl

 • Match of the week: PKC 8 - Erasmus 3

  Het voltallige Groene Legioen was naar Papendrecht afgereisd voor de Kampioenskraker in de Breedte League. Als Erasmus 3 van PKC 8 zou winnen zou de koppositie worden overgenomen, met alleen nog de wedstrijd tegen de hekkensluiter te gaan. Het Erasmuspubliek liet zich al voor aanvang van de wedstrijd gelden en het thuisspelende PKC was zichtbaar onder de indruk van zoveel fantastisch publiek. Erasmus maakte dan ook een bliksemstart en kwam 0-3 voor, maar daarna wist PKC het om te draaien tot maar liefst 7-3. Erasmus 3 bleek zichzelf veel te veel druk op te hebben gelegd, en alles ging in standje 100, in plaats van gewoon het eigen spel te spelen. PKC toonde ook aan terecht koploper te zijn en schoot de hele wedstrijd door zuiver. Erasmus ging de rust in met 4 punten achterstand, en hoewel er na rust wel verbetering zichtbaar was, was dit helaas niet genoeg en stond er uiteindelijk een stand van 15-12 op het bord. Het Groene Legioen bedankt, de sfeer was geweldig en op het veld zien we jullie weer terug!

 • Erasmus 2 kampioen!

 • Erasmus 1 kampioen!

 • Match of the week: Erasmus 2 - Vriendenschaar 4.

  16 Maart was rood omcirkelt in iedere agenda van de spelers van 2, want de belangrijkste wedstrijd van het jaar werd op die dag gespeeld. In de uitwedstrijd tegen Vriendenschaar hadden we al gemerkt dat Vriendenschaar aardig wat kwaliteit had en de wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Om het kampioenschap binnen te slepen, was het dus noodzakelijk om de thuiswedstrijd te winnen. Na een goede voorbereiding begonnen we de wedstrijd scherp. Verdedigend werd het erg goed dicht gehouden en aanvallend werd een mooie voorsprong gemaakt 8-4. De boodschap was duidelijk: 'IN DE TWEEDE HELFT DOORPAKKEN!' Daarentegen begonnen we de tweede helft stroef en werd er moeilijk gescoord. De wedstrijd ging weer gelijk op 11-11. Tot dat Rick in de laatste minuten twee scoorde en zo de overwinning over de streep trok (eindstand: 13-11).  Deze wedstrijd hebben we met zijn alle geknokt en daar mogen we trots op zijn! Nog één wedstrijd winnen en dan is ook het tweede kampioen!

 • Match of the week: Thor (R) 2 - Erasmus 3

  Na de winst van vorige week, ging het derde deze week op bezoek bij Thor. Deze wedstrijd tegen de andere Rotterdamse ploeg in de poule winnen zou betekenen dat we zouden kunnen stijgen naar de vierde plek, en het beloofde een spannende wedstrijd te worden. We begonnen scherp en kwamen snel op voorsprong. Ondanks dat er in het begin even geschakeld moest worden omdat Thor vooral achter verdedigde, werd dit snel opgelost en werd de voorsprong uitgebreid tot 2-8 met de rust. In de tweede helft zou het vooral belangrijk zijn om aanvallen goed uit te spelen en daarmee genoeg doelpunten te blijven maken. We pakten het scoren in de tweede helft gewoon weer op, en verdubbelde ongeveer het aantal doelpunten. Thor wist in de tweede helft vaker te scoren dan in de eerste helft, maar kwam de rest van de wedstrijd niet meer in de buurt. Het werd niet meer spannend en eindigde dan ook in 8-17. De vierde plek bereikt dus en op naar volgende week. Dan speelt het derde thuis een belangrijke wedstrijd tegen Merwede/Multiplaat, de vijfde ploeg in de poule

 • Match of the week: Erasmus 1 - Stormvogels 1

  Een ontmoeting tussen de koplopers in de derde klasse H. Beiden hadden tot nu toe alle wedstrijden gewonnen. De winnaar zou een grote stap zetten richting het kampioenschap en, de voor Erasmus zo gewenste, promotie naar de 2e klasse. ​

  Een spannende wedstrijd lag dus in het vooruitzicht en leek zich in de beginfase ook zo te ontvouwen. Na ruim een kwartier stond er een 6-5 stand op het bord en nam Colin zijn eerste time-out. Of dit de Rotterdammers op scherp zette of het ritme van Stormvogels verstoorde, is niet te zeggen. Misschien wel allebei. Feit is dat de Zeeuwen hierna niets meer te vertellen hadden. Zo kon Erasmus uitlopen naar een comfortabele 14-6 voorsprong bij rust. ​

  Ook na de pauze gingen de groen-zwarten, aan de hand van een uitblinkende Willem, vrolijk door met scoren. Stormvogels kwam er niet meer aan te pas en wist pas in de eindfase de korf weer te vinden. Intussen was Erasmus hard op weg om voor de vierde wedstrijd op rij de 30 goals aan te tikken. Helaas wilde de dertigste treffer niet meer vallen en dus floot de arbiter van dienst bij 29-9 voor het laatst. ​

  Een onverwacht eenvoudige overwinning voor Erasmus, dat als kampioenskandidaat nummer één verder gaat in deze competitie. De volgende wedstrijd voor het Rotterdamse vlaggenschip is aanstaande zaterdag in Groot-Ammers, waar het de degens gaat kruisen met de selectie van Triade. Ondertussen zal met een schuin oog naar Koudekerke gekeken worden, waar nummers twee KVK en Stormvogels het tegen elkaar opnemen. ​

 • Match of the week: Olympia 3 - Erasmus 2

  De dag begon regenachtig, maar gelukkig was het precies droog toen het tweede afgelopen zaterdag begon met de wedstrijd tegen Olympia. We wisten van te voren dat het een lastige pot zou worden, aangezien we het vaker lastig hebben gehad tegen deze geroutineerde ploeg. We begonnen de wedstrijd dan ook met een achterstand. Zoals Willem het in de rust verwoordde: we speelden als natte kranten. De boodschap was duidelijk: feller spelen. Na de rust ging het gelukkig een stuk beter en ging het gelijk op. Toch had het ene vak veel moeite met scoren. Gelukkig was de verdediging bezig als een baas!!! Na twee kanonsschoten in de laatste 8 minuten van de wedstrijd hebben we toch de 2 punten mee kunnen nemen met een eindstand van 10-12. Nu op naar de zaal! Fijn, want het begint aardig koud te worden ;)

 • Match of the week: Erasmus 1 - OZC 1

  Erasmus 1 - OZC 1 26-18 (ruststand: 17-11)

  Erasmus is van de hatelijke nul af na een wedstrijd waarin aanvallend alles klopte. Voor de rust lag het schotpercentage ontzettend hoog. Na rust wist Erasmus de wedstrijd vakkundig lam te leggen, zodat de spanning geen enkel moment terug kon keren in de wedstrijd. Het resultaat was een 26-18 eindstand.

  Na een spannende wedstrijd tegen Twist, waar het verschil tussen de hekkensluiter en de koploper slechts één doelpuntje betrof, wist Erasmus dat er tegen OZC kansen lagen op een goed resultaat. In eigen huis werd de sfeer uitstekend verzorgd door de thuissupporters, die zowel vocaal als met vuurwerk het vaandelteam op ludieke wijze ondersteunden. 

  In de voorbereiding naar deze krachtmeting is er nog stevig gesleuteld aan de automatismen, wat ook terug te zien was in de wedstrijd. Vanaf minuut één werd er zorgvuldig gebouwd aan een goede aanval. Vanaf het begin lag het schotpercentage ook ongelofelijk hoog. OZC kon in de eerste tien minuten nog tegengas bieden, maar Erasmus bleek ontketend te zijn. Anderszijds gaf Erasmus de steun vaak eenvoudig prijs, waardoor OZC aardig mee kon scoren. Doelpunten vielen in de eerste helft dus als rijpe appelen, waarna de kleedkamer werd opgezocht met een 17-11 ruststand.

  In de rust werd nog eens goed ingepeperd dat Erasmus slechts halverwege een resultaat was, en dat er nog niets gewonnen was. Waar in de eerste helft de doelpunten elkaar in rap tempo opvolgde, werden er in de tweede helft wat langere aanvallen opgezet, waarbij het lengteoverwicht uitstekend werd uitgebuit. Aanvallen van een minuut waren bij de thuisploeg geen uitzondering, hetgeen de overkanters deed besluiten steeds sneller het schot te zoeken. Dit resulteerde regelmatig in een afvallende bal die in groene handen belandde.

  Het twintigste doelpunt kwam van Sanne van Dooremalen, die er daarmee voor zorgde dat alle basisspelers de korf wisten te vinden. Invaller Willem van Steenbergen, die na een slepende handblessure ook weer op eigen bodem zijn rentree maakte, wist ook nog twee doelpunten achter zijn naam te zetten. De overige doelpunten kwamen op naam van Werner Rijkers (8), Kars Smidt (5), Matthijs Welter (4), Lara van Andel (3), Emma Duvekot, Liza Bakker en Rick Straathof (allen 1)

  Aanstaande zaterdag staat DES (D) op het programma. Daar menig Erasmiaan al op dit terrein wist te scoren, zien wij met vertrouwen deze wedstrijd tegemoet.

 • Eerste thuisdag van het seizoen!

  Morgen hebben we dan eindelijk de eerste thuisdag van het seizoen. Alle teams van Erasmus spelen bij R.S.V. Trekvogels, dus komt dat zien!
  11:00 Erasmus 4 - ZKV 2
  12:30 Erasmus 3 - Sporting Delta 5
  14:00 Erasmus 2 - RWA 5
  15:30 Erasmus 1 - KOAG 1 

 • EUREKAWEEK 2018

  Van 20 t/m 23 augustus vindt voor alle Rotterdamse studenten de Eurekaweek plaats! Als studentenkorfbalvereniging zijn wij natuurlijk ook van de partij. Wil je graag het echte studentenleven, maar wel blijven korfballen? Maak dan een praatje met één van onze leden tijdens de Eurekaweek! We zijn op de volgende momenten te vinden:

  Maandag 20 augustus: Service Point van 15:00 tot 18:00, locatie Schouwburgplein

  Dinsdag 21 augustus: Campus dag (informatiemarkt) van 10:00 tot 17:00, locatie: Campus, ten hoogte van de beachvolleybalvelden

  Woensdag 22 augustus: Sport & Play (sportmarkt) van 12:00 tot 17:00, locatie: Excelsior sportvelden, je vindt ons bij de korfbalpalen!

  Heb je ons de hele eurekaweek niet gespot? Kom dan een keer langs bij een open training! Stuur voor informatie een mail naar info@rskverasmus.nl of check de pagina 'open trainingen' in het menu rechts. Hopelijk tot in de eurekaweek!

 • Meespelen in de selectie?

  Wil jij graag (weer) beginnen met korfballen in Rotterdam? Maar wil je dit wel graag op wedstrijdkorfbal-niveau doen? Dat kan! Ieder jaar is de selectie open voor alle korfballende studenten uit Rotterdam. In de 2e of 3e week van augustus starten de selectietrainingen voor Erasmus 1 en 2. De exacte data van de selectietrainingen zullen nog gepost worden zodra deze bekend zijn. Als je graag wil meedoen, geef dat dan z.s.m. aan door te mailen naar info@rskverasmus.nl.

  Omdat de Eurekaweek pas eind augustus start, willen we alle nieuwe leden ook een extra kans geven om in de selectie te spelen. Daarom wordt er voor de zaal nogmaals geselecteerd op basis van trainingen en prestaties van het afgelopen veldseizoen.

  Verder is er het hele jaar door de mogelijkheid om spelend lid te worden binnen Erasmus 3 en 4!

  We zien jullie graag weer in augustus!

 • IJCUP 2018

  In het weekend van 12-13 mei was RSKV Erasmus goed vertegenwoordigd op de IJcup in Amsterdam. Het was een mooi feestje zaterdagavond met het thema "I'm a girl, what's your superpower?" Op zondag werd er op het blind date toernooi een 1e, 2e en 3e plaats behaald door de Erasmianen.

 • Batavierenrace 2018

  Zoals ieder jaar heeft Erasmus ook afgelopen weekend meegedaan aan de Batavierenrace. In deze studentenestafetteloop loop je 175 kilometers in teams van 25 man groot. Ondanks onze goed afgetrainde sporters hebben we na de 25 etappes niet het linker rijtje kunnen behalen. Na deze sportieve aangelegenheid is er 's avonds de mogelijkheid om een drankje en dansje te doen op het grootste studentenfeest van de Benelux. Tijdens het feest werd mij al snel duidelijk waarom we het linker rijtje niet hadden gehaald. De energie van de Erasmianen was niet op te krijgen. Toen ook het laatste feest in de vroege uurtjes was afgelopen heeft Erasmus het feest doorgezet op eigen grondgebied. Waar andere teams geen stap mee konden zetten ging Erasmus door. Krachten bundelen en presteren op het juiste moment, dat is pas topsport!

 • Rotterdam behaalt derde plaats op NSKK

  In alle vroegte verzamelde het dreamteam van Erasmus zich op dinsdag 2 januari in het sportcentrum van de TU Eindhoven voor de jaarlijkse Nederlandse Studenten Kampioenschappen Korfbal (NSKK). De boodschap vooraf was duidelijk: meedoen voor de prijzen.

 • Beste wensen voor 2018

 • Hippocup 2017 een daverend genot!

  In 2 colonnes vertrokken de Erasmianen naar Maastricht. Voor 8 Erasmianen was de dorst te groot, zij vertrokken al voor de wedstrijd van Erasmus 1 naar Maastricht om vanaf de start van de kroegentocht te knallen. De andere 8 Erasmianen en ik vertrokken pas laat vanuit Vlaardingen naar Maastricht. Een late aankomst betekent...

 • Eerste zaaltrainingen

  Voor het eerst is het nu ook in de zaal mogelijk om 2x per week te trainen als trainingslid of niet-selectielid! Helaas zitten we weer op veel verschillende locaties. Terwijl wij als vereniging groeien en meer willen trainen, worden er niet zomaar zalen bijgebouwd. Iedereen wil altijd rond 8 uur trainen, waardoor die tijden altijd al bezet zijn voor verenigingen die al jaren op die tijden trainen. Gelukkig blijft er wel altijd ruimte vrijkomen en pakken we alles aan wat we kunnen krijgen!

  De eerste training van de selectie start op 23 oktober, de eerste training van alle andere leden start op woensdag 1 november.
  De algemene trainingstijden en locaties voor in de zaal zijn hier te vinden.

  Voor vragen over de trainingstijden kan je mailen naar onze wedstrijdsecretaris Jelmer "Stef" Bastiaans op wedstrijd@rskverasmus.nl

 • Selectietrainingen starten binnenkort!

  Omdat de selectietrainingen op het veld altijd vóór de Eurekaweek vallen, houdt Erasmus voor de zaalperiode opnieuw een selectieprocedure. Zo krijgen alle nieuwe leden die ook weer wedstrijden willen gaan spelen toch de kans om in één van de wedstrijdteams van Erasmus (1&2) te komen. In de breedtekorfbalteams (3&4) kan het hele jaar door ingestroomd worden. Wil jij ook graag het korfbal weer oppikken op wedstrijdniveau? Stuur dan een mailtje naar info@rskverasmus.nl dat jij graag mee wil doen met de selectieprocedure voor de zaal. Trainingstijden vind je hier. De planning van de selectietrainingen en oefenwedstrijden wordt zsm bekend gemaakt!

 • Er is weer merchandise!

  De eerste merchandise ligt alweer voor je klaar! Wil jij een trainingspak of inschietshirt? Geef dat dan aan door op deze link te klikken! Benieuwd wat voor merchandise er allemaal is? Lees het bericht dan verder!

 • Eurekaweek 2017 geslaagd

  Afgelopen Eurekaweek hebben we weer op het de infomarkt, de sportdag en het festival gestaan met groot succes. Vele leden hebben zich hard gemaakt zodat we gezien zouden worden op de Eurekaweek. Er was veel aandacht voor de grote korfbalpalen op het veld van Excelsior bij de sportdag, en ook op het festival wilde iedereen graag bij ons op de foto om 'samen te douchen'. Een aantal geïnteresseerden heeft zich al aangemeld voor ons toernooi en er zijn ook al aanmeldingen voor de open trainingen! Kom jij ons ook nog versterken?

 • Zoek ons op bij Eurekaweek 2017

  Om het studentenkorfbal voor het komende collegejaar op de kaart te zetten, zullen we ook dit jaar weer in volle glorie aanwezig zijn op de Eurekaweek! Van maandag 21 tot en met donderdag 24 vindt de introductieweek plaats. Ons kan je vinden op de infomarkt en op de sportdag! Als je je e-mail adres achterlaat of lid wordt tijdens de Eurekaweek, mag je gratis deelnemen aan ons studentenkorfbaltoernooi RISK in het eerste weekend van september! Hier komen alle studentenkorfballers uit Nederland op af om te strijden om de felbegeerde Toernooibarometer. Ook kan je deelnemen aan de open trainingen van Erasmus, die vinden plaats tijdens de Eurekaweek en in september! Zien we jou terug bij RSKV Erasmus?

 • Kom korfballen bij Erasmus!

  Het veldseizoen is weer begonnen! Heb jij zin om het korfballen (weer) op te pakken? Er is nog ruimte in competitieteams, maar je kan ook gewoon komen trainen met na afloop een gezellig drankje in de kantine. Klik rechts op de banner om te zien wanneer er weer open trainingen zijn! Hopelijk tot snel!

 • Gelukkig nieuwjaar!

  Namens iedereen van RSKV Erasmus een gelukkig nieuwjaar gewenst!

 • Erasmus verrast koploper ADO

  Afgelopen zaterdag kwam koploper ADO op bezoek in Rotterdam. Met drie gewonnen wedstrijden stonden zij gedeeld bovenaan, samen met Nexus. ADO werd echter op alle fronten afgetroefd door Erasmus en met een 14-12 nederlaag naar huis gestuurd.

 • Moeizame start zaalseizoen

  Een typische maandagmiddag in november: grauw en regenachting. De buurman begint aan zijn dagelijkse rondje bladeren vegen. Spotify geeft me een aantal muziektips: ‘moeiteloos de maandagmiddag door’. Alsof de verlossing nabij is. 

 • Verslag zaterdag 15 oktober

  Donderdagmiddag. Drie dagen tentamens achter de rug. Twee weken lang gestudeerd zoals ik nog nooit gestudeerd heb. Want ja, afstuderen. Het moet er maar eens van komen. Ik zit op de bank, laptop op schoot. Nog twee weken wedstrijdverslagen in te halen. Staar naar buiten, gedachten overal en nergens. Chris Martin zingt op de achtergrond. High up or down below. If you never try you’ll never know.

 • Oefenwedstrijden zaalcompetitie

  Over twee weken zit het eerste deel van het veldseizoen er op. Tijd om vooruit te kijken naar het zaalseizoen. In de voorbereiding staan de volgende wedstrijden gepland.

 • Erasmus 2 kampioen!

  Zaterdag 1 oktober speelde Erasmus 2 kun kampioenswedstrijd tegen WION. Erasmus 1 reisde af naar Nieuwpoort om de krachten te meten met Triade, de nummer vier in de poule.

 • Kampioenswedstrijd Erasmus 2

  De maand september is nog niet voorbij, maar Erasmus 2 kan zich al gaan opmaken voor hun kampioenswedstrijd.

 • Maandelijkse borrel in Pardoen

  Vanaf dit seizoen heeft Erasmus een maandelijkse borrel! Deze zal plaatsvinden op de laatste donderdag van de maand in Pardoen.

 • Verslag zaterdag 17 september

  Slechts twee wedstrijden afgelopen weekend, doordat de wedstrijd van Erasmus 3 werd afgelast. Erasmus 2 had geen enkele moeite met PKC, Erasmus 1 redde het helaas niet tegen Sperwers.

 • Verslag zaterdag 10 september

  Onder zomerse omstandigheden speelden de Erasmus teams hun tweede wedstrijd van het seizoen. Erasmus 3 speelde thuis tegen Oranje Wit, terwijl Erasmus 1 en 2 afreisden naar respectievelijk Bleiswijk en Maassluis.

 • Vijf punten in het eerste weekend

  Zaterdag 3 september speelden alle teams hun eerste wedstrijd van het seizoen. Het resultaat mocht er zijn. Vijf van de zes punten werden door onze groene helden uit het vuur gesleept.

 • Wedstrijdschema's veldseizoen 2016-2017 bekend

  De wedstrijdschema's voor de eerste helft van het veldseizoen zijn weer bekend. De schema's kun je vinden op onze website. Klik op onderstaande link voor het schema van het betreffende team:

  - Erasmus 1

  - Erasmus 2

  - Erasmus 3

 • Open trainingen oktober/november

  Wil je een keer bij RSKV Erasmus komen kijken? Grijp dan nu je kans, want de open trainingen zijn weer gepland. Kijk snel op de pagina open trainingen! Zien we je snel?

 • Voorbereiding selectie seizoen 2016-2017

  De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn inmiddels gestart. Het programma voor de selectie (Erasmus 1/2) ziet er voorlopig als volgt uit.

 • Promotie Erasmus 1

  Na het kampioenschap in de zaal is Erasmus 1 ook op het veld gepromoveerd naar de 3e klasse. In de laatste wedstrijd werd Thor met 14-12 verslagen.

 • Erasmus krijgt extra weekendteam in seizoen 2016-2017!

  Afgelopen seizoen hebben wij weer veel nieuwe leden mogen verwelkomen en daardoor krijgen wij er volgend seizoen een extra weekendteam bij!

 • Open trainingen

  Ondanks dat het competitieseizoen al richting het einde loopt, zijn er nog volop mogelijkheden om een keer met ons mee te komen trainen. Zo kun je alvast zien wat een gezellige vereniging wij zijn en kun je niet anders dan vanaf september lid te worden ;-)

 • Ekiden 2016

  Twee jaar geleden heeft er voor het eerst een Erasmus-team meegedaan aan de Rotterdam Ekiden, een Japanse Estafetteloop waarbij met 6 lopers de marathonafstand wordt afgelegd (5 km - 10 km - 5 km - 10 km - 5 km - 7,195 km). Er is toen een tijd neergezet van 3:45 uur, dus daar is zeker verbetering mogelijk!

  Vorig jaar werd er helaas roet in het eten gegooid door een hittegolf, maar dit jaar nieuwe ronde nieuwe kansen!

 • Eindfeest seizoen 2015-2016

  Het einde van het seizoen nadert en dat betekent ook dat er weer een "eindfeest" aankomt. We kunnen terugkijken op een mooi seizoen, waarin onder andere Erasmus 1 en 2! kampioen zijn geworden in de zaal.

 • Verlenging contract trainer!

  Afgelopen seizoen hebben we onze trainer (en coach van het 1e) René Meulmeester mogen verwelkomen én met succes, want Erasmus 1 en 2 zijn dit seizoen kampioen geworden in de zaal.

 • Erasmus 1 kampioen!

  In een rechtstreeks duel met de laatst overgebleven concurrent heeft Erasmus 1 het kampioenschap gepakt. In Giessen werd SKV met 23-15 verslagen. Hiermee is Erasmus 1 niet alleen kampioen, maar is ook promotie naar de 3e klasse bereikt!

 • Kampioenschap lonkt voor Erasmus 1

  De afgelopen weken heeft Erasmus 1 een goede stap richting het kampioenschap en promotie naar de 3e klasse gezet.

 • Nieuwe bondsscheidsrechter slaagt voor examen

  Quinten Wolff is sinds gisteren officieel scheidsrechter voor de bond. Zijn examenwedstrijd heeft hij met succes gefloten in Papendrecht.

 • Winst in Edinburgh 2016

  Dit jaar was er weer een groep Erasmianen afgereisd naar Edinburgh om te strijden voor de titel én met succes!

 • Tussenstand zaalseizoen

  Dit zaalseizoen doen we met twee teams mee aan de competitie en we mogen ook wel zeggen dat onze teams zeer succesvol het zaalseizoen doorlopen..Door het rondlopende talent bij Erasmus, de inzet van onze leden tijdens de trainingen en bijdrage van onze trainer/coach René Meulmeester staan beide teams op dit moment bovenaan in de competitie.

 • HALV 4 februari

  Op 4 februari staat weer de halfjaarlijkse algemene ledenvergadering op de planning. Het moment om even het afgelopen halfjaar te evalueren en vooruit te kijken naar het komende en volgende seizoen.

 • Open training 8 februari

  Wil jij ook eens komen kijken bij de gezelligste (studenten)korfbalvereniging van Rotterdam? Grijp dan maandag 8 februari je kans!

 • "Team"-weekend 2016

  Ook dit jaar gaan we weer met z'n allen een weekendje weg. Het woord 'team'-weekend is niet meer echt van toepassing en we kunnen het beter het 'verenigings'-weekend noemen. Op 18 t/m 20 maart gaan we met z'n allen naar een nog onbekende bestemming...

 • Bestelformulier merchandise online!

  Vanaf nu kan iedereen digitaal zijn bestelling doorgeven voor de RSKV Erasmus merchandise! Kijk snel op www.rskverasmus.nl/bestelmerchandise.

 • Weer de zaal in vanaf 12 oktober!

  Het veldseizoen is weer ten einde en dat betekent dat we weer de zaal in gaan! Vanaf 12 oktober gaan de trainingen in de zaal weer van start. Op maandagavond wordt er met alle leden getraind in de Van Ghentkazerne en op woensdag wordt er getraind door Erasmus in het het Sportgebouw van de EUR.

 • Gewijzigde trainingstijden maandagavond

  In verband met de grote opkomst tijdens de training op maandagavond heeft er een verschuiving plaatsgevonden in de trainingstijden vanaf maandag 21 september. Wij zijn heel blij met jullie aanwezigheid!

 • Keizerscup 19-20 sept

  Het weekend van 19-20 september vindt de Keizerscup weer plaats met dit jaar als thema 'Met je favo pak, brak in de ballenbak!'. Het laatste toernooi waarbij we van de heerlijke buitenlucht kunnen genieten, want hierna gaan we weer de zaal in. Op de zaterdag avond beginnen we met een feest in universiteitscafe Piecken. Op zondag zullen de wedstrijden plaatsvinden op het universitair sportcentrum Nijmegen: Heyendaalseweg 141, Nijmegen.

 • Alf Trophy 10-11okt

  Het weekend van 10 oktober reizen we weer af naar Tilburg voor een mooi studententoernooi. Dit toernooi staat bekend om de legendarische bierkantus vooraf aan het feest. Dit mag je echt niet missen!

 • Veluwecup 31 okt-1 nov

  Dat Erasmus weet wat feesten is laten we al jaren zien tijdens het toernooi in Wageningen. Afgelopen vier jaar hebben wij het feest gewonnen en ook dit jaar gaan we de geitenwollensokken boeren laten zien wat feesten is. Het toernooi begint met op de zaterdag avond feest en op de zondag de wedstrijden.

 • Lustrum 24 oktober

  Dit jaar in november worden wij wer een jaartje ouden, maar dit is weer een speciaal jaar, want wij mogen weer ons lustrum vieren! In verband met de planning vieren het we stiekem al voor onze verjaardag, maar dat mag de pret niet drukken! De lustrum-commissie is hard aan het werk om een mooie dag neer te zetten. Wil je meer informatie? Heb je nog leuke foto's of andere tips voor onze commissie, dan kun je contact opnemen via lustrum@rskverasmus.nl.

 • Competitieschema 1e helft veld bekend

  Voor onze drie teams zijn de competitieschema's weer bekend voor de eerste helft van het veldseizoen.

 • ALV 3 september om 20:00

  Op donderdagavond vindt de jaarlijkse ALV weer plaats vanaf 20:00. Benieuwd wie er in het nieuwe bestuur zitten? 

 • Open trainingen

  Het seizoen is al weer even van start en we hebben er inmiddels ook alweer een aantal succesvolle open trainingen opzitten. Heb je deze gemist en wil je toch graag kennis met ons komen maken?

 • Eurekaweek 2015

  Van 17 augustus t/m 20 augustus 2015 vindt de Eurekaweek 2015 weer plaats. En natuurlijk zijn wij als vereniging ook weer van de partij. Hét moment om even kennis met ons te maken.

 • Open trainingen september 2015

  Tijdens de maand september kun je op verschillende manieren kennismaken met onze vereniging. Ons eigen RISK toernooi vindt plaats in het weekend van 5 september, er is een kennismakings/introductieborrel en natuurlijk worden er ook diverse open trainingen georganiseerd.

 • Indelingen veldseizoen 2015-2016

  De indelingen voor het veldseizoen 2015-2016 zijn weer bekend! Ons 1e team zal uitkomen in de 4e klasse, het 2e in de 6e klasse en dan hebben we komend seizoen ook nog ons midweekteam! Klik op 'lees verder' om de indelingen te bekijken...

   

 • Start seizoen 2015-2016

  De afgelopen maand is er gewoon nog getraind door onze enthousiaste leden. Nog een maandje en dan begint ons nieuwe seizoen alweer! Op 5 augustus vindt alweer de eerste training plaats. Een aantal zullen nog op vakantie zijn, dus jullie zullen helaas iets later moeten beginnen...

 • Nieuwe trainer 2015-2016

  Met veel trots en plezier kunnen wij jullie mededelen dat we een nieuwe trainer hebben voor het komende seizoen! René Meulmeester zal de trainingen gaan verzorgen voor alle leden van RSKV Erasmus, maar dat niet alleen..

 • RSKV Erasmus met 3 teams in de competitie!

  We hebben de afgelopen jaren hard gewerkt en zijn ontzettend trots en blij met onze vereniging. We hebben ontzettend leuke en gezellige leden, dus als je bij de leukste en gezelligste vereniging wilt korfballen, dan moet je echt bij ons zijn ;)! Daarnaast hebben we er komend seizoen weer een team bij!

 • Meld je aan voor de IJcup op 16-17 mei!

  Het toernooi in Eindhoven is nog maar net achter de rug en we kijken al weer uit naar het volgende! Op 16 mei staat de IJcup in Amsterdam op het programma. Het thema van dit toernooi is "Sex, drugs & Rock 'n Roll. Stay out of my territory!"

 • Follow us on Facebook!

  Wil jij op de hoogte blijven van alle nieuwtjes en evenementen en wil je helpen de bekendheid van RSKV Erasmus te vergroten? Like dan onze Facebook-pagina: www.facebook.com/RSKVErasmus!

 • Oudledentoernooi

  Op zaterdag 30 mei vindt weer het jaarlijkse oudledentoernooi plaats. Dit jaar valt het oudledentoernooi gelukkig beter met alle omringende feestdagen, dus we hopen dat we dit jaar meer teams kunnen verwelkomen op het toernooi! Daarnaast combineren we het toernooi dit jaar met de laatste (thuis)wedstrijd van Erasmus 1 van het seizoen.

 • Batavierenrace 2015

  Op 25 april 2015 is het dan zover, de grootste estafetteloop van de wereld en ook aantal Erasmianen willen dit mooie evementen niet missen!

 • Edinburgh 2015

  Gelukkig hadden we dit jaar ook een plek weten te veroveren op het toernooi in Edinburgh. Op donderdag 22 januari 2015 vertrokken we naar Edinburgh. Het was gelijk al spannend, zou Rawish dit jaar het vliegtuig halen...

 • Korfbalseizoen 2015-2016

  Het duurt nog even, maar de tijd gaat snel.. Voor je het weet staat het nieuwe seizoen alweer op de stoep? Heb jij er al over nagedacht hoe jouw korfbalseizoen 2015-2016 eruit gaat zien?

 • Ledengroei beloond door KNKV

  RSKV Erasmus heeft de afgelopen jaren extra aandacht besteed aan ledengroei en met succes!

 • Veldseizoen voorjaar 2015 weer van start

  De zaalschoenen zijn opgeborgen en de veldschoenen zijn weer tevoorschijn gehaald, want het veldseizoen is weer begonnen!

 • Open trainingen veld voorjaar

  Het veldseizoen is van start en dat betekent ook dat de open trainingen weer zijn gepland!

 • Open trainingen veld voorjaar

  Het veldseizoen is van start en dat betekent ook dat de open trainingen weer zijn gepland!

 • Teamweekend 2015

  2015 is pas net begonnen en de meeste geweldige AC-activiteit wordt bijna meteen al aangekondigd. En dan nu het langverwachte nieuws....

 • We gaan schaatsen!

  Het is weer zover! Een super fun fantastic AC-activiteit en wel op 12 februari 2015!

 • HALV 6 februari 2015

  Op 6 februari heeft de jaarlijkse HALV weer plaatsgevonden,waarin onder andere de lustrumcommissie is geïstalleerd!

 • The Edinburgh International Korfball Tournament 2015!

  Het is bijna zover...the Edinburgh International Korfball Tournament 2015!

 • Wedstrijdschema zaalcompetitie bekend

  Het wedstrijd schema is weer bekend voor de zaalcompetitie. Op zaterdag 15 november staat de eerste wedstrijd op het programma van Erasmus 1.

 • Toernooi in Edinburgh 2015

  Het veldseizoen is ten einde, de dagen worden langzaam korter en de winter depressies staan voor de deur! Waar anderen naar het zuiden vluchten, doen wij er nog een schep bovenop, en reizen af naar de noordelijke hooglanden van Schotland.

 • Grote Chaos Cadeau spel van Sinterklaas

  Ons Sint Nicolaas is zich alweer aan het voorbereiden op zijn lange reis naar het regenachtige Nederland. Op 11 november a.s. komt hij binnen gevaren op Pakjesboot 12 en dat willen wij ook niet zomaar voorbij laten gaan!

 • Eerste helft veld Erasmus 1

  Met 8 punten uit 6 wedstrijden heeft Erasmus 1 de eerste helft van de veldcompetitie afgesloten op een 3e plaats. 

 • Mooie prestatie hardlopers in Dordrecht

  Het is een drukte van belang in het centrum van Dordrecht, waar de finishlijn van de jaarlijkse Drechtstedenloop getrokken is. De terrasjes zitten vol, de fanfare speelt en de klok aan de finish tikt de minuten weg. Langzaam maar zeker komen de eerste lopers binnen. Zoals verwacht wint er een Keniaan met een onuitsprekelijke naam.

 • Steun de RSKV Erasmus-sponsorloop (26-10)

  RSKV Erasmus heeft de alom bekende sponsorloop weer uit de oude doos gehaald voor het goede doel: de verenigingskas.

 • Een geslaagd toernooi in Nijmegen!

  Holy moly weer een geslaagd toernooi achter de rug!

 • Open trainingen

  Het nieuwe seizoen is bijna weer begonnen en dat betekent dat ook de open trainingen weer gepland zijn!

  Train geheel vrijblijvend mee op woensdag 24 september, 1 oktober en 15 oktober.

 • RISK-toernooi 2014

  Nog een week en dan is het zover en dan vindt weer het jaarlijkse RISK-toernooi plaats! Op 23 augustus zal het toernooi traditiegetrouw beginnen met een hapje en een drankje!

 • Veldseizoen 2014/2015

  De officiële aftrap van het nieuwe seizoen zal plaatsvinden op woensdag 3 september om 20 uur. 

 • Eerste training seizoen 2014-2015

  Op woensdagavond 20 augustus om 20:15 zal de eerste officiële training van het nieuwe seizoen plaatsvinden. 

 • ALV donderdag 28 augustus

  Het bestuur nodigt alle leden graag uit voor de ALV van donderdag 28 augustus.

 • Open trainingen in september/oktober 2014

  Aan het begin van het seizoen zullen er diverse open trainingen georganiseerd worden om eens vrijblijvend te kunnen meetrainen en kennis te maken.

 • Aanwezigheid Eurekaweek 2014

  Ook dit jaar zal onze korfbalvereniging weer aanwezig zijn op dé introductieweek van de Erasmus Universiteit Rotterdam: de Eurekaweek 2014!

   

 • Vrijwilligers gezocht EUgames 2014


  In de periode van 24 juli tot en met 8 augustus 2014 worden op de Erasmus Universiteit de European Universities Games 2014 gehouden. De EUG2014 zijn het grootste multisportevenement voor Europese studenten.

 • Erasmus eindigt veldseizoen als derde

  De vaste lezers van de wedstrijdverslagen van Erasmus 1 hebben lang moeten wachten op een nieuw verslag. Uw schrijver had wat last van luiheid en andere vormen van wedstrijdverslagschrijvenontwijkend gedrag. Om dit goed te maken in één keer een verslag van vijf wedstrijden tegelijk. Ook wel eens leuk toch?!

 • Erasmus 1 - ZKV 1 verplaatst naar 8 mei

  De wedstrijd Erasmus 1 - ZKV (Zu) van zaterdag 19 april is op verzoek van ZKV verplaatst naar donderdag 8 mei. Aanvang 20.30u 

 • Attila Tournament 25-26-27 april

  Ola Erasmianen!
  Er komt eindelijk weer een toernooi aan!
  Eennn.... we staan aan de top van de toernooibarometer!
  Helaas staan we niet eenzaam aan de top, we worden op de hielen gevolgd, daarom is het belangrijk om punten te scoren de komende toernooien. 

 • Vacature trainer/coach Erasmus 1

  Met ingang van het seizoen 2014/15 zijn we op zoek naar een trainer/coach voor Erasmus 1. 
  Lees verder voor de volledige tekst van de vacature. 

 • Borrel vrijdag 11 april

  Vrijdag 11 april gaan we weer gezellig borrelen met Erasmus!

 • Nieuwe website online

  Hoera! De nieuwe website van RSKV Erasmus is online.

 • NSK Korfbal 2013

  Op zondag 29 december is het weer zo ver, het Nederlands Studenten Kampioenschap Korfbal! Een prestatiegericht toernooi waarbij verschillende hogescholen en universiteiten uit Nederland strijden om de nationale titel.

 • Kerstdiner 2013!

  De galajurken en nette pakken kunnen weer uit de kast gehaald worden, want het kerstdiner van Erasmus komt er aan.

 • Erasmus activiteit: Bowlen!

  Na de geslaagde borrel in NRC/Skihut van vorige maand, is het tijd voor de eerste activiteit van het (studie)jaar. Jullie mogen je roltechnieken laten zien op de bowlingbaan!

 • Voorbeschouwing zaalseizoen Erasmus 1

  Na een positieve eerste helft van de veldcompetitie begint komend weekend het zaalseizoen met een uitwedstrijd tegen Spirit. Vier weken trainen en een goeie oefenpot tegen ’t Capproen (16-10 winst) moeten de basis worden voor een geslaagd seizoen.

 • Zaalprogramma geplaatst

  Het programma voor de zaalcompetitie is bekend gemaakt door de bond en is te vinden onder in de agenda.

 • Oefenwedstrijd 26 oktober

  Zaterdag 26 oktober speelt Erasmus 1 een oefenwedstrijd tegen 't Capproen 1. Aanvang 16.00 in Hellevoetsluis. 

 • Borrel 17 oktober

  Ook dit seizoen gaat de AC weer zijn best doen om leuke activiteiten, borrels en andere evenementen te organiseren!
  We beginnen het activiteitenseizoen traditiegetrouw met een gezellige borrel.

 • Open training woensdag 2 oktober

  Op woensdag 2 oktober is alweer de derde en laatste open training van het veldseizoen! 

 • Om snel te vergeten..

  Soms zijn er van die wedstrijden die je heel snel moet vergeten. De uitwedstrijd tegen ZKV was zo’n wedstrijd voor Erasmus 1.

 • Erasmus wint eerste competitiewedstrijd

  Voor Erasmus 1 begon de competitie afgelopen weekend met een uitwedstrijd tegen Scheldevogels in Bergen op Zoom. Om vier uur stonden acht Erasmianen klaar om de strijd aan te gaan met de plaatselijke helden.

 • Open trainingen september

  Tijdens de maand september zijn er twee open trainingen voor iedereen die onze vereniging beter wil leren kennen.

 • Training woensdag 11 september verplaatst

  In verband met een competitiewedstrijd van Velox 1 kan er op 11 september niet getraind worden. In plaats daarvan trainen we op donderdag 12 september vanaf 20.15u.

 • Voorbeschouwing veldseizoen

  De afgelopen weken is er goed getraind en werd geoefend tegen Attila en Sperwers. Tegen Attila werd met ruime cijfers gewonnen. Tegen de selectie van Sperwers werd een aantal korte partijtjes gespeeld. Niemand wist aan het eind de uitslagen nog, maar nuttig was het wel.
  Komende zaterdag begint de competitie met een uitwedstrijd tegen Scheldevogels. Verder spelen we tegen een aantal bekende teams, maar ook tegen een aantal nieuwe gezichten.

 • ALV vrijdag 30 augustus

  Het bestuur nodigt alle leden graag uit voor de ALV van vrijdag 30 augustus.

 • Oefenprogramma 1e helft veld

  In voorbereiding op het komende veldseizoen staan de volgende oefenwedstrijden gepland.
  Zaterdag 24 augustus 16.00u: Erasmus 1 - Attila 1
  Donderdag 29 augustus 20.30u: Sperwers 2 - Erasmus 1

 • Programma veldcompetitie

  Het programma voor de veldcompetitie is bekend gemaakt door de bond.

Sponsoren

Sponsor de vereniging zelf met sponsorkliks!

Fysiopraktijk FysioHesse is shirtsponsor van Erasmus 2.

Proeflokaal Faas is shirtsponsor van Erasmus 3

Logo SIMgroep BV

SIMgroep BV sponsort onze website.

Erasmus Sport ondersteunt RSKV Erasmus.